En fattet Jaysuma Saidy Ndure vil ikke spekulere i om 6.-plassen på 100-meteren i friidretts-EM onsdag, kan forvaltes til edelt metall på 200-meteren senere i mesterskapet.

Kvalifiseringen på 200 meter starter allerede torsdag formiddag. Senere torsdag er det semifinaler. Finalen går først fredag kveld.

– Jeg vet ikke. Vi får se, sa Ndure til den norske pressen i mixed-sonen etter løpet på den korteste fartsdisiplinen sent onsdag kveld.

Ndure løp inn til 10,35 og var 29 hundredeler bak vinneren, briten James Dasaolu. Sølver gikk til Christophe Lemaitre fra Frankrike på 10,13. Bronsen på 10,22 til briten Harry Aikines-Aryeetey.

Ndure klarte ikke å følge opp bronsen fra EM i Helsingfors for to år siden.

Fornøyd

Likevel var han fornøyd.

– Jeg er ikke skuffet. For to dager siden tenkte jeg at jeg ikke kunne løpe en gang. I dag ble det et helt greit løp. Jeg kom godt ut, det meste stemte og jeg fikk gjort mitt beste. Når det blir 6.-plass, kan jeg ikke klage, sa 30-åringen.

– Du fikk 10,30 i kvalifiseringen og 10,24 i semifinalen. Du løp fortere da?

– Ja, men slik er det i finalen. Du vil du alltid gjøre noe mer, og det går ikke alltid, sa Ndure.

Realistisk

– Var det realistisk å tro på medalje i dette løpet?

– Ja, det var det. Jeg løper alltid for medalje. Det gjør alle sammen som står på startstrek i en finale.

– Hva med 200-meteren?

– Jeg ser fram til den. Beina blir bedre og bedre for hver dag. Om det er mulig med medalje der? Jeg vet ikke. Vi får se.

6.-plassen til «Jays» var Norges beste plassering så langt i friidretts-EM i Zürich.

Sjokkexit for Okparaebo

Etter årsbeste i kvalifiseringen bar det rett ut i semifinalen på 100 meter for Ezinne Okparaebo i friidretts-EM onsdag kveld.

11,24 tirsdag ble til 11,46 da det gjaldt enda mer. Det som skulle bli til en sikker plass i finalen senere onsdag, ble ikke det. Okparaebo fikk ikke til løpet, og hun fikk heller ikke noe hjelp av 1,9 sekundmeters motvind i det første heatet. Hun kom inn til fjerde beste tid. De to beste i hvert heat gikk videre, men tiden til Okparaebo var ikke bra nok til at hun kom videre som én av de to på tid utenom de direktekvalifiserte.

– Det var synd. Det ble ikke noen finale, konstaterte en ordknapp og skuffet 26-åring etter den overraskende tidlige exiten fra mesterskapet.

Det var heller ikke snakk om at hun stivnet.

– Jeg kom bra ut som alltid, men det ble bare et maseløp.

– Hvor skuffet er du?

– Det gikk ikke som det skulle gå. Det er små marginer. Det er bare å fortsette å jobbe. Jeg hadde veldig mye motvind. Det var ikke like mye vind for de andre, sa Okparaebo. (NTB)