UNIVERSITETSPLASSEN: Emil Hegle Svendsen smilte fra øre til øre etter å ha fått bronsemedaljen i går kveld. Med seg fra seansen hadde han en pappfigur av seg selv som Super-Svendsen donert va TV 2s Harald Bredeli.

Med seg fikk han også en god klem av kjæresten og samboeren Samantha Skogrand som var sammen med Emils familie da medaljene ble delt ut.

Pappfiguren under armen

Det hele for å fortelle ham at Super-Svendsen nå er tilbake.

— Den tar jeg med tilbake til hotellet, fortalte han til Aftenposten etterpå.

— Det var jo egentlig jeg som skulle ha hatt den, sa Samantha Skogrand.

Hun er uten samboer hjemme for tiden. Når det er mesterskap bor utøverne på hotell. Derfor ble det med en god varm klem fra samboer Samantha Skogrand før han hastet sammen med pressesjef Halvor Lea til Holmenkollen Park.

Under armen hadde han en pappfigur.

Den store lettelsen

Det er ikke noen tvil om at bronsemedaljen var en lettelse for 30-åringen fra Trondheim, bosatt i Oslo. Det har vært mange tunge stunder i vinter. Det ble nok en nedtur på lørdagens sprint. Derfor var det ekstra deilig å gå seg opp fra en 17. plass til medalje på søndagens jaktstart.

— Samantha har betydd mye for meg i de tunge periodene, sier han.

Men hun hadde åpenbart ikke betydd så mye for ham at han ville la henne stikke med plakaten.

Sammen med seg på pallen i lett snødryss over Universitetsplassen hadde han Ole Einar Bjørndalen og mannen som har vært uovervinnelig så langt i mesterskapet, Martin Fourcade.

— Det er imponerende prestasjoner av Martin, men jeg skal slå ham. Om det blir nå eller senere, så skal jeg slå ham, sier Svendsen.