Flere AaFK-spillere må trolig stå over med skader mot Fredrikstad. Men Kjetil Rekdal kan glede seg over at Fredrik Ulvestad og Peter Orry Larsen endelig er tilbake.

Ulvestad har slitt med en øyebetennelse de siste ukene. Han klarte riktignok å gjennomføre kampen mot Rosenborg 5. august, men siden da har han vært på sidelinjen.

– Fredrik er klar for å spille igjen. Det er selvfølgelig ikke optimalt å være borte fra trening, men formen hans skal være bra, sier fysioterapeut Bjørn Erik Melland.

Mye tyder på at også Peter Orry Larsen er med i troppen mot Fredrikstad. Midtbanespilleren har hatt solid framgang etter at han begynte å trene igjen i forrige uke.

– Han er definitivt aktuell til å være med, så spørs det hvor lenge vi eventuelt skal bruke ham, sier Melland.

Leke ute — Fuhre tvilsom

Men Melland har ikke bare positive nyheter å komme med. Fredrik Ulvestad har nemlig byttet plass med Leke James på sjukestua. Nigerianeren har fått et virus på øyet som minner om det Ulvestad hadde. Mye tyder på at han mister FFK-kampen mandag.

– Det er nok lite sannsynlig at han spiller mot FFK. Vi håper han skal være ute betydelig kortere enn det Fredrik var, men noe mer enn det er det vanskelig å anslå, sier han.

I tillegg er det fra før av kjent at Demar Phillips sliter med en strekk. Melland anslår at han vil være ute i ytterligere tre uker til.

Dessuten sliter en annen venstrekant – Lars Fuhre – med en skade i ankelen.

– Han har ikke trent denne uka, så vi får se det an inn mot helga. Han er nok usikker til mandag, sier Melland.

Amund Skiri er tilbake i trening, men ikke med til Fredrikstad. Fra før av er det kjent at Adam Sellami og Ole-Christian Rørvik er ute med lengre skadeavbrekk.

FØLG KAMPEN OG CHAT MED VÅR REPORTER HER: