VÅLERENGA — LØRENSKOG 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

To scoringer av tidligere Lørenskog-spiller Martin Laumann Ylven bidro til at Vålerenga vant 4-1 mot rivalen tirsdag. Det var VIFs første seier i eliteserien i ishockey siden 12. november.

Samtidig revansjerte Vålerenga forrige ukes ettmålstap (1-2) mot nettopp Lørenskog.

– Dette var utrolig deilig. Vi dominerte matchen i 60 minutter. Det gir oss selvtillit, og det trengte vi, sa Vålerengas Jonas Knutsen til TV 2 etter kampslutt.

Tomålsscorer

Tidligere Lørenskog-spiller Martin Laumann Ylven (26) var toneangivende for hjemmelaget i Jordal Amfi. Kraftpluggen dunket inn både 1-0 og 2-0 for Vålerenga i 1. periode. I midtperioden økte vertene ledelsen i undertall. Jonas Knutsen satte på flott vis inn 3-0 fra kort hold.

Lørenskog reduserte ved Niklas Andresen bare halvannet minutt ut i 3. periode, men gjestenes håp ble raskt slukket. Tobias Lindstrøm satte inn 4-1 til Vålerenga drøye seks minutter senere.

Flere scoringer ble det ikke i oppgjøret. Dermed sikret VIF og Espen Knutsen seg tre etterlengtede poeng.

– Det var en bra gjennomført kamp av oss. Strålende, sa Martin Laumann Ylven om seieren.

Skuffet Larsen

Lørenskog-trener Kenneth Larsen var naturlig nok skuffet.

– Vi hang ikke med fra start av i 1. periode. I 2.- og 3. periode kom vi litt mer med, men det var noe panisk over det hele. VIF var bedre enn oss denne gangen, erkjente han.

Tirsdagens resultat gjør at Stavanger Oilers fortsatt troner øverst i serien. Lørenskog følger to poeng bak. Tabellsekser Vålerenga har 15 poeng opp til Stavanger.