Mens Rosenborg hockey jobber desperat for å berge lisensen foran kommende sesong, velger Niklas Unger Nilsen å forlate Trondheim.

Krevde raskt svar

Neste stopp blir Tønsberg for forwarden.

— Jeg er ikke villig til å ta risikoen med å vente og se om Rosenborg likevel får lisens. Jeg håper selvsagt at det ordner seg for klubben, men Tønsberg krevde et svar fra meg nå. Da var jeg bare nødt til å hoppe på denne muligheten, sier han.

Kontrakten brutt

Foran fjorårssesongen signerte 22-åringen en to-pluss-ettårskontrakt, og ble kjørt fram blant de fremste trønderske kontinuitetsbærerne i laget. Men etter det Adressa.no forstår, har klubben fortsatt ikke betalt Nilsen mars-lønna, og den kontrakten regnes dermed som brutt. Nilsen beklager situasjonen.

— De som kjenner meg, vet at det er ingenting jeg synes er artigere enn å spille hjemmekamp i Leangen. Jeg har spilt med åpne kort overfor Rosenborg, og sa i fra for over en måned siden at Tønsberg var interessert. Klubben synes selvsagt det er leit, men Stein Yttereng (sportslig leder) har sagt at han har forståelse for valget mitt, sier han.

Tillatelse i et år

Nilsen er samboer med Byåsenspiller Marie Henriksen, men han har fått tillatelse av samboeren til å melde flytting sørover.

— Marie og jeg har diskutert situasjonen, og hun har forståelse for at det må bli sånn nå. Det er uansett snakk om bare et år, og en hockeysesong varer i åtte måneder. Jeg ønsker å komme tilbake dersom det finnes et topplag i byen, sier Nilsen.