Fredrikstad 2-1 Hødd

I strålende solskinn var alt duket for en fin fotballkamp mellom Fredrikstad og Hødd i plankebyen. Og det var hjemmelaget i rødt og hvitt som sto for underholdningen i den første omgangen. Aslak Falch som fikk sin Hødd-debut av Sindre Eid skulle få mer enn nok å henge fingrene i på Fredrikstad Stadion.

Nok å gjøre for Falch

Banens beste de første 45 minuttene, Haitam Aleesami, var førstemann ut til å teste debutanten etter 13 minutter. Venstrebacken kom seg gjennom Hødds forsvar, men avslutningen ble stoppet av en fin benparade av Falch.

Fem minutter senere fikk FFK gjennombruddet de jaktet. Aleesami fant Bjørnar Holmvik på skuddhold. Den tidligere Brann-spilleren klinket til med venstrefoten og Falch kunne ikke gjøre annet enn å se at hjemmelaget var i føringen.

Den ledelsen kunne fort vært større før pausesignalet gikk. Både Robert Stene og Dag Alexander Olsen fikk muligheter alene med Falch, men Hødd-keeperen vartet opp med et par flott redninger.

Våknet litt før pause

Hødd våknet ikke før det var spilt 39 minutter. Eirik Ulland Andersen og Ruben-Kenneth Brandal kombinerte flott på venstresiden, før Bendik Torset fikk sjansen i boksen. Skuddet gikk via Aleesami og like utenfor mål.

De blå fra Ulsteinvik virket piggere etter sidebytte, men det tok bare ti minutter før Fredrikstad kunne juble for nok en scoring. Steffen Nystrøm kom seg rundt på høyresiden og slo et perfekt innlegg på panna til Stene. Spissen headet via Jesper Törnqvist og i mål bak en sjanseløs Falch. 2-0 til FFK.

Sindre Eid byttet inn Espen Standal og Robin Shroot for å få mer tyngde offensivt etter 65 minutter, men det var FFK som fortsatte å skape sjansene. Aleesami fant Stene på bakerste stolpe, men en herlig redning fra Falch sørget for at kampen ikke var avgjort.

Redusering fra kapteinen

En redusering var alt som skulle til for å skape litt spenning. Den kom etter 75 minutter. Karl Joakim Wrele svingte ballen inn på hodet til Jesper Törnqvist. Kapteinen stanget inn 1-2. Svenske Wrele kunne blitt syndebukk like etter. Adaramola kom seg gjennom Hødds bakre rekker og la inn foran mål. En liggende Wrele handset. Ingen protester fra Hødd-leiren, og Robert Stene kunne avgjøre alt fra straffemerket.

Men da hadde man glemt en ting. Aslak Falch sto i mål for de blå. Debutanten vartet opp med et tigersprang og reddet den harde straffen fra Stene. Like etter kunne det stått 2-2. Ulland Andersen har en presis høyrefot, men skuddet smalt på innsiden av stolpen og ut. Hødd var utrolig nærme utligning, og fikk flere gode sjanser på slutten. Sveen klinket til med et brassespark minuttet før slutt, men ballen gikk like over.

Dermed gikk Hødd på sitt første tap denne sesongen. Blåtrøyene til Sindre Eid står med fire poeng etter tre kamper. FFK står med seks.