Fem serierunder før slutt har TUIL syv poeng opp til sikker plass.

– Jeg tror vi må vinne fire og spille én uavgjort for å berge plassen, sier Eirik Bertheussen, før han legger til at man ikke skal se bort ifra at TUIL trenger fem strake seire for å klare seg.

I forrige seriekamp måtte trener Gaute Helstrup gjøre flere endringer på laget som slo Mjøndalen borte for to uker siden. Bertheussen og Ole Talberg var ute med karantene, mens Jonathan Barlow var skadet. Til søndagens kamp har Helstrup flere strenger å spille på.

– Vi har ikke tatt ut noe lag ennå. Det kan være gunstig å ha én joker eller to å kaste innpå utover i kampen, sier Helstrup.

Konkurs

Da TUIL møtte HamKam på hjemmebane i vårsesongen ble det en dramatisk kamp. Fem minutter på overtid scoret kaptein Bertheussen matchvinnermålet. Siden den gang har grønnbuksene fra Hamar vært truet av konkurs, mistet nesten samtlige spillere og rykket ned til 2.-divisjon.

Men til tross for at HamKam kun har tatt ett poeng på de ti siste kampene tror ikke Bertheussen at det blir noen enkel kamp på Briskeby.

– HamKam har et helt greit lag. Jeg føler at det er litt enten eller. De har spilt en del jevne kamper, men har også røket på noen stygge tap. Vi tar i hvert fall ikke lett på oppgaven, forteller Bertheussen.

Høyt i banen

Trener Gaute Helstrup forteller at TUIL har planer om å gå ut høyt i banen og kontrollere kampen, men advarer samtidig mot å gi nedrykksklare ”Kamma” noe gratis.

– Gir vi dem lillefingeren kan de fort finne på å ta hele hånda, sier Helstrup.

På de fem siste kampene møter TUIL direkte konkurrenter i nedrykksstriden, og samtlige kamper ser i utgangspunktet overkommelige ut.

– Vi kjenner til kampprogrammet, men må ha fokuset på helgens match. Vi har forberedt oss godt denne uken og alt vi kan gjøre nå er å reise til Hamar for å vinne. Noe annet enn tre poeng er ikke godt nok, poengterer Helstrup.

Sannsynlig lag for TUIL mot HamKam:

Eirik Sørensen – Steffen Skogvang Pedersen, Erik Bertheussen, Tobias Vibe, Hans Åge Yndestad – Jonathan Barlow, Tomas Kristoffersen – Andreas Sletvold, Kim Andre Råde, Håkon Kjæve – Vegard Lysvoll.