Lettelsen var stor hos 23-åringen da hun klarte B-kravet til VM i elitestevnet på Trondheim Stadion mandag kveld.

— Nå kan jeg stresse ned og gjøre en god treningsjobb fremover, og ikke ha presset å meg at jeg må prestere for å komme til VM. Dette ble akkurat slik jeg hadde håpet på, sa en tydelig glad Tonje som også hadde brukbare forsøk på 1.95 før vindkastene kom og umuliggjorde hopping.

Mental styrke

Sammen med svenske Sofie Skoog leverte Tonje Angelsen en god og spennende høydekonkurranse for et for anledningen tallrikt publikum på Trondheim Stadion. Også Sofie Skoog presterte årsbeste med 1.89 og hadde gode forsøk på 1.92 - en høyde Tonje Angelsen viste mental styrke på og tok i tredje forsøk.

- God, men ikke optimal hopping. Det er godt å kjenne at jeg har mer å gå på fremover, sa Tonje som kjente smertene i ankelen også etter denne konkurransen.

- Men det er ikke så ille nå som etter stevnet i Gateshead. Nå kan jeg gi foten ro fremover og trene godt alternativt. Akkurat nå er jeg ikke bekymret for utviklingen. Tvert i mot er jeg optimistisk, og tror jeg vil være i mye bedre form i august og VM i Moskva, sier Tonje.

Flau forestilling

Utenom høydekonkurransen og Tonje Angelsens VM-billett, ble elitestevnet på Trondheim Stadion en flau forestilling. Det var flere programhelter enn startende i mange øvelser, og Norges Friidrettsforbund må tåle krass kritikk for slett jobbing i forberedelse med å få på plass deltakerne. Et av de store trekkplastrene i stevnet skulle være EM-vinneren fra Helsingfors, Henrik Ingebrigtsen, men han meldte forfall mandag formiddag da det ikke var flybillett å oppdrive fra Stavanger til Trondheim. En grei, men flau unnskylding.

På plussiden noterer vi en 100 meter under optimal forhold der svenske Tom Kling Baptista satte svensk årsbeste med 10,35.