ESTLAND — NORGE 0-0

Sjansesløsing har vært landslagets akilleshæl de siste årene, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo før testkampen mot Estland.

Det ble bekreftet i Tallinn. Så enormt mange store sjanser produserte ikke Norge, men spesielt Valon Berisha burde ha gjort det bedre da han kom alene med keeper etter 58 minutter.

- Jeg burde ha scoret på den store sjansen min. Alt i alt en OK kamp, men vi burde ha scoret, sier Berisha til Eurosport.

Det er landslagssjef Høgmo enig i.

— Resultatmessig burde vi ha vunnet 1-0 hvis vi ser på antall sjanser, sier Høgmo, som mener at kampen ble omtrent som ventet. Men målene manglet, igjen.

— Vi burde ha avgjort kampen i første halvdel av 2. omgang, sier Høgmo.

Jo Inge Berget hadde også et par gode sjanser for Norge.

— Vi må ta de sjansene vi får, og det klarte vi ikke i dag heller, dessverre. Jeg burde ha scoret et mål i dag, sier Berget til Eurosport.

Berget nær scoring

Norge startet aggressivt og bra i Tallinn. Et høyt press skapte utfordringer for vertene, men laget til Høgmo klarte ikke å produsere de store sjansene i starten.

Jo Inge Berget skaffet frispark på hjørnet av 16-meteren etter et kvarters spill, men den gode dødballsjansen ble skuslet bort. Ellers hadde Vegard Forren og Valon Berisha noen langskuddforsøk som gikk over.

Etter 28 minutter fikk plutselig Estland en gigantisk sjanse, nesten ut av ingenting. Andreas Raudsepp kom helt alene med keeper Rune A. Jarstein, men Norges nye førstevalg mellom stengene fikk parert forsøket.

Ti minutter senere var det Norge som burde tatt ledelsen etter en corner. Forren var sterk og vant første hodeduell, og fra fem meter skulle Berget bare stusse ballen videre i mål. Men ballen gikk rett på keeper Mihkel Aksalu, og dermed sto det 0-0 ved pause i Tallinn.

Berisha alene

For å utnytte sjanser må man også produsere dem, og Norge hadde i realiteten bare én stor sjanse i 1. omgang. Selv på en dårlig gressmatte i Tallinn var det skuffende.

Norge startet bra også i 2. omgang, og Berget holdt igjen på å score etter fint samspill med Berisha. Skuddet ble imidlertid for løst, og keeper reddet.

Etter 58 minutter kom kampens hittil største sjanse. Stefan Johansen spilte lekkert igjennom til Berisha som kom alene med keeper. Berisha prøvde å sette den mellom beina på keeper, men ballen berørte Aksalu og snek seg like utenfor.

Der burde Salzburg-spilleren ha scoret sitt første landslagsmål i det som var hans 17. kamp med flagget på brystet. Og det visste Berisha godt selv også: Han hamret hånden i bakken i ren frustrasjon.

Finland tirsdag

Minuttet senere burde Johansen ha gjort det bedre da han fikk skyte fra god posisjon i feltet, men han klarte ikke å presse den under tverrligger. Nå hadde Norge hatt tre gode sjanser totalt, men det sto fortsatt 0-0. Heller ikke Estland var veldig aktive offensivt, og dermed endte det målløst.

Norge spiller ny treningskamp mot Finland på Ullevaal tirsdag kveld.