Erik MyklandFOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen

– Det som har skjedd med Myggen har gjort noe med motivasjonen min. Jeg tenker at når han kan, så kan jeg også , sier Ole Martin Årst til Fædrelandsvennen.

Den skadede spissen er den av Start-spillerne som tettest har fulgt Myggens vei tilbake til fotballbanen. De to har hatt utallige treningsøkter sammen med Starts fysiske trener Jørg Inge Stray Pedersen.

– Det har vært veldig spennende, og ikke minst inspirerende, for meg å følge comebacket hans så tett.

– Hva synes du om det han har gjort?

– Han har vist en stå på-vilje som jeg faktisk ikke hadde forventet. Det har vært fantastisk å se. Jeg er selvfølgelig litt misunnelig, men jeg er veldig glad på hans vegne , svarer 34-åringen, som hadde en drøm om å gjøre comeback sammen med fotballegenden.

Drømte om dobbel-comeback

– Vi snakket om det, men slik gikk det ikke. Det er lenge siden jeg slo meg til ro med at det ikke blir noe spill denne sesongen, sier fjorårets Start-toppscorer med fem mål på ni kamper. Målet er å være med for fullt når sesongoppkjøringen starter i januar. Foreløpig er det ingenting som tilsier at han ikke skal klare det.

– Det tok over et halvt år å finne diagnosen. Jeg har stor tro på at den er riktig stilt nå. Det går fremover, og nå skal jeg legge et godt grunnlag før vi samles i januar , sier Årst, som den siste tiden har syklet mye – ofte sammen med Erik Mykland.

– Vi har hatt mange fine samtaler fra sykkelsetene våre. Han er en veldig hyggelig fyr, sier Tromsø-væringen, som er Starts best betalte spiller, med rundt to millioner kroner i årslønn uten bonuser. Start slipper en del av lønnskostnadene så lenge Årst ikke kan trene fotball sammen med resten av laget. Folketrygden dekker 6 g, eller maksimalt 420.000 kroner årlig så lenge Årst er sykemeldt.