Aston Villa satte tonen for kampen da Gabriel Agbonlahor kom gjennom alene med Liverpool-keeper Simon Mignolet etter 50 sekunder. Avslutningen gikk riktignok utenfor, men viste at Birmingham-laget kom til Anfield med ambisjoner om poeng. Cieran Clark var nær å heade Villa foran etter 24 minutter, men avslutningen endte i stolpen.

Skapte ingenting

Kort tid etter kunne Andreas Weimann fortjent sendte bortelaget foran. Han skled ballen i mål etter at Agbonlahor sto for vakkert forspill ute på venstrekanten. Gerrard var passiv da Weimann satte inn 1-0-målet. Christian Benteke har plaget Liverpool-forsvaret tidligere, og kunne doble ledelsen etter 36 minutter. Mignolet kom ut, men nådde aldri et innlegg fra Agbonlahor, og Benteke satte ballen enkelt i tomt bur.

Liverpool skapte ingenting, men øynet poeng da Daniel Sturridge reduserte før pause. Etter vakkert klikk-klakk-spill løftet spissen inn sitt ellevte mål for sesongen.

Bare åtte minutter var spilt av 2. omgang da Gerrard iskaldt utlignet til 2-2 fra elleve meter. Brad Guzan i Villa-målet gikk rett vei, men kunne ikke hindre Gerrard fra å score sitt 22. straffemål i Premier League.

– Vi maktet å komme tilbake, men det er fortsatt to poeng tapt for oss, sukket Gerrard.

Unødvendig av Guzan

Straffesparket var av den noe billige sorten. Suárez kom seg forbi Guzan, før sistnevnte helt unødvendig var ute med hendene og så vidt berørte Liverpool-spissen som var på vei vekk fra mål og som neppe hadde nådd igjen ballen. Luis Suárez har fått sju straffespark i Premier League i løpet av de to siste sesongene. Det er mer enn dobbelt så mange straffer som andre har fått. Etter utligningen ble det skapt lite. Nærmest vinnermålet var Liverpool da Suárez skjøt utenfor med et godt frispark et lite kvarter før slutt.

– Jeg synes vi var fantastiske. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, sa Aston Villa-manager Paul Lambert.

Han mente Villa burde ha punktert kampen før pause og at Guzan «trakk hendene vekk» ved straffesituasjonen.

For Liverpool måtte innbytter Lucas Leiva ut med kneskade.

PS: Bare Thierry Henry (23), Matt Le Tissier (25), Frank Lampard (43) og Alan Shearer (56) har scoret flere straffemål i Premier League.