PÅ SYKEHUSET: Joe Grimaldi tilbrakte natten på sykehus, hvor han opplevde at han fikk god hjelp. Foto: BIRGER LØFALDLI

TRONDHEIM (adressa.no): Rosenborg-spiller Joe Grimaldi våknet opp på St. Olavs Hospital i dag. Undersøkelsene som ble gjort lørdag kveld og i natt viser at Grimaldi etter forholdene har vært heldig.

Har hatt mange følelser

Grimaldi ble sendt til sykehus etter gårsdagens kamp mot Stavanger i Leangen ishall. Det ble konstatert brudd i en nakkevirvel. Før han ble utskrevet i dag, møtte Grimaldi adressa.no på rommet på nevrosenteret. Han var nær å få en alvorlig nakkeskade, men har fått et stabilt brudd, noe som betyr at han kan komme tilbake på banen allerede rundt juletider.

Grimaldi har fått beskjed om at han er ute av spill i åtte-ti uker.

— Jeg har vært redd i natt. Legene fortalte meg at jeg hadde fått et brudd, men jeg forsto ikke helt hva de mente, på grunn av språkproblemer. Jeg har hatt masse tanker om hva som ville skje med meg, sier kanadieren til adressa.no.

Joe Grimaldi ble taklet av Stavangers Tommy Kristiansen i oppgjøret som endte 7-0 til Stavanger Oilers. Etter å ha ligget lenge på isen, reiste Grimaldi seg og forlot banen. Deretter gikk turen til St. Olavs Hospital.

Roser hjelpen på sykehuset

— Det jeg husker fra situasjonen var at jeg hadde pucken bak målet vårt. Jeg visste at motspilleren var bak meg. Da han kom, hørte jeg at det knakk i nakken. Jeg kjente smerten og legen sa at jeg burde dra til sykehus. Nå blir det to måneder uten ishockey. Jeg må bare bruke tiden på å hvile, sier Grimaldi.

Selv om natta har vært smertefull, roser han personalet ved sykehuset for den hjelpen han har fått.

— Det har vært førsteklasses. Jeg vet at det norske systemet er bra. Legene er dyktige. Jeg er svært glad for å være i dette landet, sier han til adressa.no.

Allerede lørdag kveld gikk Rosenborgs styreleder Thomas Wiggen knallhardt ut mot dommer Petter Hegle, som ikke blåste etter situasjonen hvor Grimaldi ble skadet. Wiggen håper han slipper å se Hegle dømme flere kamper i Leangen ishall.

I dag gjentar han kritikken overfor adressa.no og får støtte av trener Hasse Hansson. Begge var i dag på sykehuset i Trondheim og besøkte Grimaldi.

Har levert rapport

Rosenborg har nå levert en formell rapport om hendelsen til ishockeyforbundet.

— Vi har gått gjennom videobildene og diskutert det med flere i klubben som har veldig høy kompetanse på ishockey. Vi har vurdert det dithen at det er en alvorlig forseelse, en kraftig takling mot nakke- og hoderegionen bakfra. Vi er helt sikre på at forbundet tar affære. Det er beklagelig at vi gjør dette, for det er dommerens jobb, sier Wiggen til adressa.no.

— Vi må stille spørsmål om dommeren er skikket til å dømme ishockey på dette nivået, legger han til.

Hansson støtter dommerkritikk

Trener Hasse Hansson viser til flere lignende situasjoner i svensk ishockey, og at det der har ført til bøter og lange straffer.

— Det er spilleren som utøver handlingens ansvar, sier Hansson.

Joe Grimaldi sier at det ikke er hans oppgave å vurdere dommerens jobb.

Da adressa.no var i kontakt med dommer Petter Hegle sent lørdag kveld, kommenterte han situasjonen på denne måten:

- Skapte situasjonen selv

— Fra min posisjon ser det ut som Rosenborg-spilleren snur seg og skaper situasjonen selv. Det er selvfølgelig kjedelig å høre at spilleren blir skadet.

Hegle ønsker ikke å kommentere Wiggens utspill om at han ikke ønsker å se dommeren dømme flere kamper i Leangen ishall.

— Vi dømmer ut fra det vi ser på isen i verdens raskeste lagidrett og fra den posisjonen jeg hadde så det ut til at situasjonen oppsto ved at Rosenborg-spilleren snudde seg i taklingsøyeblikket, sier Hegle til adressa.no.