PARIS: I Frankrike kryr det av britiske fotballturister. Mange av dem våknet fredag opp til et veritabelt sjokk, etter at britene overraskende valgte å forlate EU.

En av dem som stemte torsdag, før han satte seg på flyet for å følge landskampene i EM, er Simon Rogers fra Swansea i Wales. Han har ingen god dag etter at Brexit er et faktum.

— Mottoet til fotballandslaget vårt er «Together. Stronger.» Jeg er enig i at vi er sterkere sammen, og derfor er jeg en veldig skuffet mann.

Rogers frykter britene har ødelagt for hele EU.

— Det var galt å ha avstemning om dette nå, i det hele tatt. Nå ser jeg at andre land følger etter. Over tid er jeg sikker på at EU vil bli ødelagt, dette er bare det første skrittet på veien.

«Out» på grunn av innvandring

Sammen med stesønnen Callum Davies dro han til valglokalene torsdag morgen, før de dro til Wales for å følge landets 8-delsfinalekamp mot rivalene fra Nord-Irland. Han fikk med seg valgdagsmålinger som viste et knapt flertall for å bli i den europeiske unionen.

Så kom smellen fredag morgen.

— Den eldre generasjonen seiret. Ikke at de eldre er rasister, men de yngre generasjoner har nok reist mer i Europa, opplevd og lært å like andre kulturer. Vi dro fra et Storbritannia som var en del av Europa, og kommer hjem til et tristere land – et land som vil være uavhengig.

Stesønnen smiler skjelmsk mens Rogers hamrer løs på både David Cameron og Boris Johnson. Callum Davies stemte nemlig for å forlate unionen. Han tilstår at de to har hatt sine debatter.

— Jeg stemte «out». Mest på grunn av immigrasjonen, nå kan vi få kontroll på den. Jeg har skjønt at pundet nå vil bli svakere, men jeg tror likevel det er best med uavhengighet.

Godter seg over Beckham

Davies er 23 år, og altså i en aldersgruppe hvor den store majoriteten ønsket fortsatt å være en del av EU. Stefaren kjøper hans argumenter om grensekontroll og innvandring.

— Vi bor på en liten øy. Vi kan ikke ta i mot 300.000 innvandrere i året, det går ikke i lengden. Vi har ikke anledning til å tilby så mange mennesker bolig og arbeid. Men dette er jo ikke et britisk problem. Det er et europeisk problem.

De to har vært i minibanken, og fikk erfare at valutakursen var en annen enn de så for seg da de planla turen til Paris. Det eneste positive Rogers ser ved Brexit, er at en gammel engelsk fotballkjendis fikk passet påskrevet.

— David Beckham var ute i media og ga oss briter råd om å forbli i EU. Hva i helsike vet han om dette? Fyren bor i Los Angeles i USA!