— Jeg hadde gode bein og bestemte meg for å angripe i den siste bakken. Det var en perfekt taktikk, forklarer en glisende Sven Erik Bystrøm.

Etter 180 kilometer i Ponferrada kom haugesunderen alene til mål etter å ha rykket fra konkurrentene i den siste bakken. I utforkjøringen ned mot mål klarte ingen å hente 22-åringen. Dermed kunne han sykle ensom over målstreken som nybakt verdensmester i U23-klassen.

— Helt fantastisk. Uvirkelig! jublet landslagssjef Stig Kristansen i målområdet etter å ha sett Bystrøm ta gullet og Kristoffer Skjerping komme inn til bronsemedalje.- Det viser hvor godt det gror i norsk sykkelsport. Jeg tror det nesten ikke, istemmer sportssjef Hans Falk til Aftenbladet i Ponferrada.

Sven Erik Bystrøm flyttet fra Haugesund til Stavanger for å satse på syklingen. I sommer signerte han kontrakt med Katjusja og ble lagkamerat med Alexander Kristoff.

— Jeg håper dette er et bevis på at jeg ikke bare ble signert for å holde Kristoff med selskap, sier Bystrøm og smiler.

— Det var slik jeg kunne vinne. Jeg må stikke fra i den siste bakken. Nå var jeg kald nok og fikk betalt for det, sier han.

Bystrøm hadde faktisk ikke vunnet et eneste ritt i 2014, men slo til da det gjaldt som mest.— Det er en grei måte å avslutte sesongen på. Faktisk helt perfekt, sier Bystrøm – som smilte seg gjennom pressekonferansen i Ponferrada. Det så knapt ut som han trodde det selv.

— Jeg unner ham dette så vanvittig. Det er ingen som fortjener det mer. Han har prøvd og prøvd å stikke fra i en hel haug ritt, men aldri klart å holde inn. Det er helt fantastisk, jublet lagkamerat Markus Hoelgaard fra Ålgård. Han spilte i likhet med de andre norske en viktig rolle i U23-rittet.