Det er Wallace Spearmon, som har fire VM-medaljer og i en årrekke har vært en av verdens beste 200m-løpere, som er dopingtatt. Han har godtatt utestengelsen, opplyser USADA (Det amerikanske antidopingbyrået).

Spearmon testet positivt for stoffet metylprednisol etter en konkurranse i Edmonton 6. juli. Stoffet brukes vanligvis for å dempe betennelser.

Mild straff

Spearmon har forklart at han fikk i seg stoffet ved å ta et medikament på anbefaling av en lege og at det ikke var noe han gjorde for å fremme prestasjonen. Den forklaringen godtok USADA, som derfor også ga amerikaneren en forholdsvis kort utestengelse.

Soningen ble startet allerede 27. august, men først fredag ble utestengelsen offentligjort.

29 år gamle Spearmon ble for to år siden nummer fire på 200m i London-OL. Han har sølv fra VM i 2005 og bronse fra VM i 2007 og 2009. Dessuten tok han stafettgull på 4x100m i 2007. ## Norsk konkurrent

Jaysuma Saidy Ndure har gjennom hele sin internasjonale karriere kjempet mot Wallace Spearmon i en rekke løp. Spearmon har en pers som er 24 hundredeler bedre enn Jays' 19.89. De to møttes blant annet i semifinalen i OL i London. Der avanserte Spearmon videre til finalen, hvor han tok bronse. Jays på sin side endte med den 9. beste tiden og var den første som ikke gikk til finalen.