Det begynte dårlig for nordmannens nederlandske klubb. Allerede etter ni minutter var Ron Vlaar så uheldig å sette ballen i eget nett.

Sju minutter ut i annen omgang doblet Joey van den Berg ledelsen. Deretter ble det stille igjen, før kampen virkelig skjøt fart i sluttminuttene.

Etter 78 minutter fant Henriksen lagkamerat Dabney dos Santos, som reduserte til 1-2. AZs håp om poeng ble knust da Arber Zeneli og Luciano Slagveer økte hver sin gang. Vincent Janssen reduserte til 2-4 på overtid.

Morten Thorsby, som fikk elleve minutter for Heerenveen, gikk dermed seirende ut av den norske duellen i Nederland.

Torgeir Børven og Twente gikk på et 0-1-tap hjemme mot Feyenoord. Spissen fikk 23 minutter som innbytter.

Ajax topper tabellen to poeng foran PSV Eindhoven etter at begge vant sine kamper lørdag. (©NTB)