Stefan Ernemann er klar for de mørkeblå, etter å ha spilt de siste sesongene for Sarpsborg.

Ian har dermed hentet nok en spiller fra sin tidligere klubb. Foran denne sesongen ble jo som kjent Kronberg hentet.

Hva slags spillertype er så denne Ernemann?

Av det jeg har sett av ham, er han en fysisk sterk sentral midtbanespiller. God med ball og en viss trussel på dødballer. I tillegg kan han opptre som en ryddegutt i forkant av midtstopperne, slik at presset på dem ikke blir så stort. Akkurat det har vært en mangelvare i årets Viking-lag. Selv om de ikke har sluppet inn mange mål, har jeg savnet en lederskikkelse i den defensive midtbanerollen. Danielsen har vært solid i ankerrollen og dekket mye rom foran stopperne, men mangler evnen til å diktere kamper fra den dype midtbanerollen. Her tror jeg Ernemann kan stå frem som en forsterking. Samtidig vil hans hodestyrke komme med på de defensive dødballene. I flere kamper har vi sett at Viking har manglet en skikkelig ryddegutt på andre stolpe på dødballer. Dette rommet har Danielsen hatt ansvar for, og luftstyrke er ikke hans største styrke. Dette har motstanderne analysert, og derfor er det ikke tilfeldig at de fleste dødballer motstanderne slår, havner i dette rommet. Her kan Ernemann gjøre en forskjell.

Johan Selvig, Viking-blogger for Aftenbladet. Foto: Jon Ingemundsen

Jeg registrerer at Jonevret sier han fysisk er som en 20-åring. Det høres lovende ut. Hvis spilleren har vært flink til å ta vare på kroppen sin, kan han fint ha igjen 2-3 gode år som eliteseriespiller. Den rutinen han innehar vil Viking kunne dra god nytte av i disse sesongene.Dermed kan Viking kjøre "check" på sin første nødvendige forsterking.

Da gjenstår kun en rutinert stopper og et oppspillspunkt på topp. Hvis Viking får napp på en rutinert lederskikkelse som makker til Mets, vil mye være gjort defensivt. Denne stopperen må inneha lederegenskaper og være verbal tydelig. Viking har et stort behov for en midtstopper som kan dirigere spillere foran seg og holde laget samlet. Det har det skortet på flere ganger i år. Når Viking har prestert, har flere spillere vært klare i sine beskjeder, men når de har slitt, har detvært taust som graven. Det er i disse periodene en trenger spillere som står opp og tar ansvar (ala Sigurdsson). Andreas Johansson fra IFK Norrkøping hadde vært en perfekt signering, det er bare synd at han nettopp signerte ny kontrakt med dem.

Ellers har en i år sett behovet for en fysisk sterk spiss. Etter Abdullahi forsvant har det vært et stort savn i Vikings angrep. Både Pedersen og Bringaker er spisstyper som har ferdigheter som vil passe sammen med en "target man". Hvis de kunne plukket opp frukter fra duellene rundt en slik spiss ville de begge kommet til mange sjanser. I år har vi gjentatte ganger sett lag legge seg lavt mot Viking, der Viking styrer banespillet, men har ingen duellspillere foran mål. I den delen av spillet trenger Viking en forsterking , noe jeg håper de får inn til neste sesong.

Men jeg tror vi skal være godt fornøyde med vår første signering. Han kan fort bli en veldig sentral brikke i neste års Viking mannskap.

Spørsmålet er bare hvilken stopper og spiss Viking bør gå for? To rutinerte ringrever kunne fort gjort en stor forskjell, og dannet en rutinert sentrallinje sammen med Ernemann.