Han uttalte etter syv serierunder at han måtte ha tre kamper til før han kunne si noe. Men TILs trener sliter med å bli klok på årets eliteserie.

Bortsett fra en ting.

Alt tyder på at det blir en veldig jevn serie , sier Per-Mathias Høgmo.

To deler

Før seriestart spådde han tidenes jevneste serie. Etter at man har gjort seg ferdig med en tredjedel av serien skiller det ikke mer enn 13 poeng mellom de 16 lagene. Og kun tre poeng mellom de fem første.

Det er fortsatt 60 poeng å spille om .

– Men det er lag som er i fin utvikling. Molde har kjøpt seg kraftig opp, og jeg er ikke overrasket over at de har mange poeng. Rosenborg kommer og det tyder på at Vålerenga vil komme også, legger Høgmo til.

Dessverre er det slik i Skandinavia at første del av sesongen er en ting, og så er del to noe helt annet. Overgangsvinduene kan endre på mye , sier Fredrik Björck.

Statistikksenter Eliteserien:

Viktig

TIL har nå ti kamper uten tap. Og de tror seieren i går betydde mye.

– Det var veldig, veldig viktig. Det er stor forskjell på å få et tap der og så må dra ned til Trondheim for å revansjere seg, og å ha tre poeng som gjør at vi har alt å vinne i den kampen, sier Høgmo.

– Det var veldig viktig å komme i gang igjen etter ferien. Det er alltid litt vanskelig å vite hvor man står når man har hatt fri og ikke spilt på en stund. Dessuten fikk vi nok en liten mental utladning etter vi slo Brann der hele laget bidro med 110 prosent. Det var deilig med seier, det ga oss selvtillit. Vi vet vi kan vinne alle kampene vi spiller, sier Björck.