Simen Talge (16) synes det er en drøm å være en del av Stavanger Oilers. Simen Talge (16) synes det er en drøm å være en del av Stavanger Oilers. Foto: Fredrik Refvem

- Nå må jeg øve på autografskriving

Unggutten Simen Talge (16) strålte etter å ha scoret sitt første mål for Stavanger Oilers.

STAVANGER OILERS-KONGSVINGER KNIGHTS 5-0

DNB ARENA (Aftenbladet): Det ble en enkel og oppskriftsmessig 5-0-seier til Stavanger Oilers over tabelljumbo Kongsvinger lørdag.

Men etter kampen var det én mann som smilte bredere enn resten av gutta i garderoben.

16 år gamle Simen Talge noterte seg nemlig for sin aller første scoring for Oilers, da han sendte hjemmelaget opp i 2-0-ledelse i første periode.

— Det var godt. Jeg har hatt noen store sjanser de siste kampene, så jeg ble veldig letta når jeg så den gå inn. Jeg merket med èn gang etter scoringen at skuldrene var senket og at det var lettere å spille mitt spill, sier Talge til Aftenbladet.

— Lever drømmen

Han forteller at det er en drøm å få være en del av stjernegalleriet til Oilers, og skryter av hvordan de mer rutinerte herrene tar av seg ungguttene.

Assistenttrener Pål Gulbrandsen er full av lovord om 16 år gamle Talge.

— Det var kjempegøy at han fikk målet sitt. Simen er på vei opp og fram. Han har et bra råtalent – er stor, rask og teknisk. Hvis han er flink og gjør jobben i det daglige, har han all framtid foran seg, sier Gulbrandsen.

Talges mål for sesongen er å få spille mest mulig – og kanskje også plukke med seg noen målpoeng her og der. Men han vet at det fortsatt trengs mye jobbing.

— Hverdagen min består stort sett av hockey og skole, forteller han, mens han signerer Oilers-drakten til en heldig, ung fan som har fått lov å komme inn i Oilers-garderoben.

- Dette med å skrive autografer er kanskje litt nytt for deg?

— Hehe, ja – jeg tror nesten jeg må hjem å øve litt på dette, ler han.

Opsahl holdt nullen

Lørdagskvelden ble også en god kveld for Jakob Opsahl. 16-åringen fikk entre isen og stå tredje periode da Oilers ledet 5-0. Han gjorde sakene sine bra, og holdt buret stengt.

— Det var moro. Jeg tenkte før kampen at det kunne bli en mulighet for meg i dag. Derfor var jeg litt forberedt på det, og det hjalp på nervene. Det var verre da jeg ble kastet innpå mot Sparta, forteller Opsahl.

Han understreker at han er heldig som er i samme klubb som Henrik Holm og Ruben Smith. De tar han mye lærdom fra.

— Det er to ekstremt gode keepere, så jeg følger naturligvis med på hva de gjør på trening, sier han.

Tøff Oilers-uke i vente

Nå venter et par dagers hvile før Oilers går i gang med en knalltøff uke.

Tirsdag venter returoppgjør mot Berlin i CHL. Oilers tapte første oppgjør 3-0 og får en tøff oppgave hjemme i DNB Arena.

Torsdag er det Vålerenga borte, før uka avsluttes med Lørenskog hjemme.

— Vi er klare for denne uka. Gutta liker å spille kamper og er vant til hektiske perioder, så jeg tror ikke de har noe imot det tette kampprogrammet, sier assistenttrener Gulbrandsen.

— Nå konsentrerer vi oss først og fremst om Berlin. Vi skal gjøre alt vi kan for å prøve og gå videre, selv om det er et tøft utgangspunkt.