Landslagssjef Roy Johansen på trening i Ice Palace i Moskva fredag. Landslagssjef Roy Johansen på trening i Ice Palace i Moskva fredag. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

Spillertypen Norge mangler: - I den delen av spillet er det veldig mye å hente

Norge stiller med én av sine beste utgaver i årets ishockey-VM, men laget mangler rett og slett en avslutter.

Tidligere har Norge hatt suksess med sin målvaktsatsing. Det har også vært satt i gang lignende for backene, mens satsingen for de offensive spillerne er det gjort lite med.

I årets mesterskap i Moskva har de norske spillerne gjort det bra ifra seg rent spillemessig, men selve skuddene og utførelsen av dem er langt unna de beste nasjonene.

Derfor må Norge i den siste VM-kampen mot Latvia kjempe om æren og ikke om en plass i en kvartfinale.

— Slik jeg ser det nå, så er det en kombinasjon av at vi ikke er bra nok i selve utførelsen av skuddet og at vi ikke har hatt flyten, sier Roy Johansen til NTB.

Mye å hente

— I den delen av spillet er det veldig mye å hente. Vi har heller ikke hatt noe flyt, pucken har gått utenfor, sprettet på feil side av streken. Den flyten vi har hatt i tidligere mesterskap, har vi ikke hatt i det hele tatt denne gangen. Det kjenner også gutta på, for vi skaper veldig mange sjanser og har veldig mange skudd, sier landslagssjefen.

- Savner du spillertyper og avsluttere à la en Patrick Thoresen/Per-Åge Skrøder?

— Vi har de spillerne vi har, og det er det jeg har å forholde meg til, sier den avtroppende landslagssjefen.

Ikke prioritert

— For norsk ishockey sin del så har jo ikke avslutningsdelen vært prioritert. Det er noe som ikke er bra nok og må jobbes mer med i norsk ishockey. Det er det ingen tvil om, sier Johansen.

Espen «Shampo» Knutsen blir sportssjef i Vålerenga neste sesong og får Roy Johansen inn som trener. Også Shampo etterlyser satsingen på forwardene.

— Å trene på avslutninger kan man egentlig aldri gjøre nok av. Det er terping, terping og terping. Det er viktig å være nøye på alle treninger og kjøre ekstra treninger med skudd. Dessuten må vi ha de spillerne som klarer å holde roen i de hektiske situasjonene, sier Knutsen.

— Vi har jo ikke for mange av dem på det norske landslaget som klarer å score mål i et VM.

- Ligger ansvaret på forbundet eller klubbene?

— Tja, både og, men klubben bør ta tak i det og utvikle spillere. Det er jo litt begrenset hva man får gjort under landslagssamlingene. Det ligger mye på klubbene, sier Shampo. (©NTB)