STAVANGER: Etter en halvtime var TILs høyreback i en løpeduell med Suleiman Abdullahi. Norbye ramlet, og Vikings spiss satte knottene rett i magen hans ved et uhell. TIL-spilleren ble liggende i store smerter, og fikk assistanse i flere minutter.

— Han tråkker rett gjennom meg. Jeg får halve skoen over ribbeina og halve går inn i magen. Jeg fikk litt middagsmat opp der, forteller Hans Norbye til iTromsø på Viking stadion.

Ba om å bli tatt av

Han entret banen igjen like etterpå, og spilte videre tross smertene.

— Det stivnet greit etter hvert, og da henger jeg ikke med. Da lot jeg noen andre ta over.

foto
SKADET: Hans Norbye forsøker å komme seg forbi Abdisalam Ibrahim under kampen (til venstre). Til høyre ser du merkene fra Abdullahis sko. Foto: NTB scanpix/Jørund Wessel Carlsen

— Du ba om å bli byttet ut?- Ja.

Norbye fikk det som han ville, og gikk rett i garderoben med krum rygg.

— Han fikk seg en skikkelig knottesmell. Han får alle seks knottene opp i nyra og på mageregionen. Det var fantastisk at han sto så lenge. Hans hadde totalkontroll på venstrekanten helt frem til han måtte av, sier Bård Flovik til iTromsø.

- Var litt uvel

Fra garderoben hørte Hans Norbye to jubelbrøl fra hjemmefansen, og da han omsider kom ut av garderoben etter kamp beveget han seg som en tilårskommen mann langt over sin beste alder.

— Jeg gikk rett i garderoben; jeg var litt uvel også. Jeg hørte jubel utenfra og så ganske tydelig at det ikke var god stemning da de kom inn, sier Norbye.

- Frykter du brudd?

— Nei. De har sjekket meg, og sa at dette går bra. En liten brist går fint, det er ikke noe å gjøre med det, svarer Hans Norbye.