ISLAND-KROATIA 0-0

Island tok play off-plassen i Norges VM-kvalikgruppe etter uavgjort på Ullevaal, og fredag kveld møtte laget Kroatia i den første av to kamper.

Hjemme foran et fullsatt Laugardalsvollur hang Island veldig bra med mot favorittene fra Balkan, men det var gjestene som fikk den første store sjansen. Allerede i det første minuttet kunne Eduardo da Silva gikk Kroatia ledelsen, men avslutningen ble reddet på streken.

Like etter var det Alfred Finnbogasons tur, men hans skudd fra ti meter gikk via en motspiller og til corner.

Jevnt

Før pause var det en temmelig jevnspilt affære, og målløst etter 45 var rettferdig.

Like før hvilen ble Islands hvasseste angriper Kolbeinn Sigthorsson skadet og erstattet av legenden Eidur Gudjohnsen.

Fem minutter ut i andre omgang ble oddsene dårligere for Island da Olafur Skulason rev ned Ivan Perisic på vei alene gjennom.

Skulasons fikk rødt og Island måtte spille nesten en hel omgang med ti mann.

– Spillerne gjorde en fantastisk jobb, men dommeren hadde ikke sin beste dag på jobben. Jeg er ikke fornøyd, sa Lagerbäck til TV-kanalen RUV.

– Noen så reprisen på TV og sa at det var veldig, veldig tvilsomt. Men det var ikke bare det. I mange situasjoner visste ikke dommeren om han skulle blåse eller ikke, sa Island-sjefen.

Ellevill jubel

Gjestene klarte ikke å utnytte overtallet, selv om det mot slutten ble det hett rundt ørene på islendingene med flere store muligheter.

Med 0-0 på Island stiller Kroatia best før returoppgjøret i Zagreb tirsdag. Men for islendingene, som hadde god støtte fra hjemmefansen fredag, lever håpet om VM-avansement i beste velgående.

– Å forsvare seg i nesten 45 minutter men én mann mindre på banen ... Jeg kan ikke beskrive med ord hva disse spillerne har gjort, sa Lagerbäck.

Da dommeren blåste av kampen, var det til ellevill jubel blant hjemmepublikummet som hadde vært vitne til den viktigste fotballkampen på Island noensinne.

Dermed lever VM-håpet for Island. Returkampen spilles i Kroatia på tirsdag.

Hellas – Romania 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Kostastantinos Mitroglou (14), 1-1 Bogdan Stancu (19), 2-1 Dimitrios Salpingidis (21), 3-1 Mitroglou (66).