Lørdag blir det klart hvilken motstander Brann får i eliteseriekvalifiseringen, når Mjøndalen og Bærum møtes på førstnevntes hjemmebane. Lagene ble henholdsvis nummer tre og fem i 1. divisjon, og på veien slo begge Nest-Sotra to ganger. At det samme skal skje med Brann, finner Ruben Hetlevik helt utelukket. Han var trener for Nest-Sotra fra Alexander Straus forlot klubben i august og frem til sesongslutt.

— Alt kan selvfølgelig skje, men Brann skal være mange hakk bedre uansett hvilken motstander de får, sier Hetlevik.

X-faktoren

Han tror Mjøndalen er laget som vil kunne skape mest trøbbel Rikard Norlings menn, og advarer mot å gi bort for mange dødballer mot de brune fra Buskerud.

— Uansett hvem Mjøndalen møter, er det dødballer de spiller på. De flytter opp mange spillere på alle kast fra 40 meter og inn. Her er det masse fysikk, forklarer Hetlevik.

- Andre ting Brann bør være obs på hvis de møter dette laget?

— Vamouti Diomande er en x-faktor, han kan gjøre ting på egen hånd.

- Kan minne om Nest

Også mannen som ledet Nest-Sotra første halvdel av sesongen, Alexander Straus, forbinder Mjøndalen først og fremst med cornere og innkast.

— Dødballstyrken deres er ekstrem, de har fysikk og er gode i presspillet, fastslår Straus, som nå er assistenttrener i Strømsgodset.

Hva så med Bærum, laget som kom seg til kvalifisering til tross for negativ målforskjell (ett minusmål) etter 30 kamper? Har de noen styrker Brann bør være spesielt obs på?

— Bærum spiller finere fotball, og har noen gode ballspillere. I 1. divisjon kan de styre kamper, men mot Brann vil de legge seg bakpå og satse på kontringer, mener Hetlevik.

— Bærum er et lag som kan minne litt om Nest. De er brukbare i etablert spill, og et godt kontringslag, sier Straus.

Håper Brann klarer det

Selv om et Brann-nedrykk ville gitt Nest-Sotra en fotballfest med gode inntekter på Ågotnes neste år, er folk i klubben klare på at de ønsker at Brann holder seg.

— Vi har såpass selvforståelse at vi ser at Brann har en helt annen dimensjon enn Nest-Sotra. Vi ser ikke på oss som en konkurrent til Brann, og tror vi er best tjent med at de spiller i eliteserien, sier Michael Flyvholm, Nest-Sotras daglige leder.

Åsane-trener Kjetil Knutsen er inne på det samme.

— Helt fra hjertet håper jeg virkelig Brann holder seg. Den lille gevinsten vi får hvis de rykker ned, er ingenting mot det vi taper. Vi håper jo at de ser på oss som en interessant samarbeidspartner neste år. Det er lettere hvis Brann er der de hører hjemme, i toppen av eliteserien, sier Knutsen.

Slik spilles kvaliken

Mjøndalen og Bærum spiller lørdag 15. november kl. 19 om retten til å møte Brann.

Dersom Mjøndalen går videre, spilles kampene som følger:

Søn. 23. nov. kl. 19: Brann – Mjøndalen

Ons. 26. nov. kl. 19: Mjøndalen – Brann

Dersom Bærum går videre, spilles kampene som følger:

Søn. 23. nov. kl. 19: Brann – Bærum

Lør. 29. nov. kl. 12: Bærum – Brann