FRYKTER SKADER: Kåre Ingebrigtsens Rosenborg skal spille tre kamper på seks dager. Han føler seg motarbeidet av NFF. FRYKTER SKADER: Kåre Ingebrigtsens Rosenborg skal spille tre kamper på seks dager. Han føler seg motarbeidet av NFF. Foto: Rune Petter Ness

RBK-treneren raser mot NFF: - Det er helt håpløst

Kåre Ingebrigtsen føler seg motarbeidet av NFF.

ST. ETIENNE (Adressa.no): 2-2-kampen mot St. Etienne var ikke bare starten på Rosenborgs Europaliga, men også begynnelsen på en svært viktig uke med tre kamper på seks dager. På søndag er det en ny tøff bortekamp mot erkerivalen Molde, før det er semifinale i cupen mot Stabæk på onsdag.

Før avreise tilbake til Trondheim, uttrykte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sin store misnøye mot kampoppsettet til Norges Fotballforbund og at laget hans må spille den første semifinalen i stedet for den andre som går en dag senere.

— Jeg er forundret over forbundet som går ut og sier de har en plan på at to lag skal ut i Europa også klarer de å sette opp semifinalen vår på onsdag når det også spilles en på torsdag. Da må vi prioritere. Det er klart at tre kamper på seks dager er helt håpløst, sier Ingebrigtsen oppgitt.

Frykter langvarige skader

Rosenborg må klare seg uten nøkkelspillerne Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs, som begge soner karantene etter å ha nådd grensen for gule kort. Johan Lædre Bjørdal sto over mot St. Etienne på grunn av skade og er usikker til Molde-kampen, mens Mikael Dorsin og Tore Reginiussen er uaktuelle.

— Vi må rotere. Med trøkket og kampen mot St. Etienne, ny kamp på søndag og så på onsdag, må vi definitivt gjøre det. Vi kan ikke ha elleve spillere som spiller alle de tre kampene, det er uaktuelt, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

— Spørsmålet er hvor mye folk skal spille. Med tre kamper på seks dager, drar vi i verste fall på oss noen langvarige skader og da blir det fryktelig vanskelig i høst.

Mener det er fryktelig svakt

Semifinalemostander Stabæk møter Tromsøpå lørdag, mens Viking (som møter Sarpsborg i den andre semien) spiller mot Strømsgodset allerede fredag kveld.

— Det er ikke bra for oss, men sånn er det. Vi må forholde oss til det, men jeg synes det er fryktelig svakt av forbundet som klarer å sette det opp slik, sier treneren.

NFF: - Innenfor retningslinjene

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sier at kamppogrammet til Rosenborg er innenfor forbundets retningslinjer.

— Jeg har forståelse for at Kåre føler at det blir et veldig tett kampprogram, det er en konsekvens av at de har gjort det så bra. Vi har retningslinjer som sier at det skal være tre netter mellom kamper, og de følger vi slavisk. Når rettighetshaverne ønsker å spre kampene og vi ikke har saklig grunnlag for å nekte det, så gjør vi ikke det.

- Men kunne rekkefølgen på de to semifinalene vært byttet om på?

— I teorien er det flere ting som kunne vært gjort om på. Men så lenge vi er innenfor retningslinjene, ønsker vi å tilfredsstille kravene rettighetshaverne har, sier Fisketjønn, og legger til:

— Vi ønsker selvsagt å legge forholdene best mulig til rette for lag ute i Europa, det er viktig for norsk fotball. Høsten er den vanskeligste tiden med det tette kampprogrammet som er. Jeg har forståelse for at Kåre synes det blir tett, men det er innenfor retningslinjene vi har i dag.