STAVANGER (Aftenbladet): Fredag går startskuddet for rittet som stiller med flere sykkelstjerner på startstreken, men værmeldingene før starten i Tour des Fjords er alt annet enn oppløftende.

Fredag formiddag melder yr.no opp mot 40 millimeter nedbør.

— Jeg skulle ønske starten var i dag, men været er noe vi ikke får gjort noe med. Vi håper folk trosser været, kler godt på seg og kommer ut i løypene for å heie syklistene fram, rittdirektør Roy Hegreberg til Aftenbladet.

Han regner likevel ikke med at regnet skaper problemer for gjennomføringen av rittet.

- Nei, regnværet er meldt såpass tidlig på dagen og starten går ikke før klokken 13.00. Når vi kommer inn til Stavanger på ettermiddagen så regner vi med det verste har gitt seg. Ingen av svingene i slutten av etappen går på brostein, så jeg tror dette skal gå veldig bra, sier Hegreberg.

Tidligere i uken meldte arrangøren at de manglet 100 funksjonærer til gjennomføringen av rittet. De er nå på plass og Hegreberg mener at alt nå ligger til rette for en sykkelfest de neste tre dagene.

— Vi har nå 1000 funksjonærer. De siste 100 kom raskt på plass etter at vi gikk ut og sa vi manglet noen. Folk blir nok litt overrasket over hvor mange som trengs for å gjennomføre et slik arrangement, sier Hegreberg.