Evigunge Raúl scoret det eneste målet og sendte Schalke til cupfinale på bekostning av tittelforsvarer Bayern München.

Tidligere Start-, Stabæk— og Rosenborg-spiller Anthony Annan spilte hele kampen og fikk et gult kort på slutten.

For Schalkes trener Felix Magath var borteseieren mot Bayern søt revansj mot klubben som i 2007 sparket ham selv om han hadde ført laget til dobbelttriumf to sesonger på rad.

– Vi visste at vi hadde en sjanse, og vi fortjener dette selv om vi ikke bidro så mye i annen omgang. Finalen i Berlin er noe helt spesielt, og jeg gleder meg til å oppleve det , sa Magath.

Nå er det Louis van Gaals tur til å slite med forventningspresset i den sørtyske storklubben. Bannere som krevde «ut med Van Gaal» dukket opp på tribunen da Bayern gikk på sitt annet hjemmetap på rad.

En uke etter oppturen med 1-0-seier borte mot Inter i mesterligaen er bildet endret til det langt verre. Bayern er ute av cupen og etter helgens hjemmetap mot Borussia Dortmund så godt som ute av gullkampen i serien.

– Schalke skaffet seg en tidlig 1-0-ledelse, og så stengte de helt igjen. Vi fant aldri løsningen, sukket Bayern-kaptein Philipp Lahm etter kampen.

– En sesong hvor vi ikke blir seriemester og cupmester er ingen god sesong for Bayern.

Statistikksenter Bundesliga:

Ett mål nok

Raúl nikket inn sitt 15. mål for sesongen i det 15. minutt, og flere mål ble det ikke.

Schalkes tyske landslagskeeper Manuel Neuer sto for flere gode redninger da Arjen Robben, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger og resten av Bayerns stjernegalleri jaget utligning.

Midt i annen omgang fikk Robben gult kort etter at han i frustrasjon kastet seg inn i en duell med Neuer.

Schalkes motstander i finalen 21. mai er Duisburg fra 2. Bundesliga, som slo divisjonsrival Energie Cottbus tirsdag.

(Aftenposten.no / ©NTB)