I går var 30-åringen nest raskest på utfordelen da han kjørte seg opp fra niende— til femteplass i superkombinasjonen i Chamonix. Lørdagens utfor ble en stor skuffelse for nordmannen.

Etter en brukbar åpning, tapte Jansrud stort nedover i bakken, og kjørte i mål godt over et sekund bak ledertiden. Da de 30 første løperne hadde kjørt, var nordmannen nummer 19. Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske med sin 10. plass. Rennet ble vunnet av italienske Dominik Paris. Amerikanske Steven Nyman ble nummer to, mens svitsiske Beat Feuz fulgte på plassen bak.

— Kan ikke forklare det

— Det er noe som ikke stemmer med Jansrud. Og nå sitter jeg og lurer på hva, sier NRK-kommentator Andreas Toft på direkten.

Sidekommentator og tidligere toppalpinist Bjarne Solbakken hadde ikke noe tydelig svar på hva som gikk galt for 30-åringen, som har hatt en strålende sesong så langt.

— Det kan være småting som avgjør farta i den siste biten, sier Solbakken, som blant annet påpeker at han på grunn av TV-produksjonen ikke fikk se strekningen hvor Jansrud tapte mye av avstanden til lederen.

Heller ikke Kjetil Jansrud selv visste nøyaktig hva som hadde gått galt i Frankrike.

– Jeg gjorde mitt beste, og jeg føler ikke at jeg gjorde noen store feil. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ikke gikk fort nok i dag, sier han til NTB.

Fornøyd Kilde

Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann med sin 10.-plass. Han startet raskt, og ved første passering ledet han med 23 hundredeler. Men utover i løpet tapte han tid, og kjørte i mål til en fjerdeplass, ett sekund og ett hundredel bak daværende leder Steven Nyman fra USA.

– Jeg er fornøyd. Jeg kjørte bra på toppen, men det gikk litt for sakte på flaten. Jeg er litt bak tidsmessig, men gutta i toppen er vanvittig gode til å gli. Der har jeg litt å hente, sier Kilde til NTB.

At lagkamerat Jansrud er skuffet med lørdagens renn, har Kilde full forståelse for.

– Jeg snakket litt med ham. Det gikk ikke helt veien for Kjetil, han var kanskje litt for reservert. Denne sporten er ganske tøff. Da havner man bak på en litt dårlig dag, sier Kilde.

Det var over 30 startende igjen da NRK avsluttet sendingen fra rennet, men trolig klarer ingen av disse å blande seg inn i tetstriden.

Selv om Aksel Lund Svindal har vært ute med skade en stund, leder nordmannen fortsatt verdenscupen i utfor sammenlagt.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: