Spurs styrer mot cupspillet i europaligaen, men deltakelsen har kostet de liljehvite dyrt. Det er ikke nytt at lag sliter etter sene torsdagskamper i Europa, men for Tottenham har det utviklet seg til et mareritt.

Samtlige av London-lagets fire hjemmetap har kommet etter spill i europaligaen. Mauricio Pochettinos mannskap mestrer rett og slett ikke å prestere på to fronter samtidig.

Nacer Chadli ga hjemmefansen håp med sine pene 1-2-redusering i det 77. minutt, men nærmere poeng kom ikke vertene. I sluttminuttene måtte Kyle Naughton tusle av banen med direkte rødt kort. Tottenham-backen la Victor Moses kynisk i bakken da han var alene gjennom.

Slett forsvarsspill

Stoke hogg til og tok ledelsen etter bare seks minutter. Bojan Krkic tok med seg ballen og banket til fra 25 meter. Et vakkert mål av spanjolen, men det skulle ha vært annullert. Skuddet sneiet så vidt borti en offsideplassert Mame Biram Diouf, men det var vanskelig å se for dommeren.

Gjestene ble tvunget til å gjøre to bytter innen den første halvtimen, men det stoppet ikke Stoke fra å doble ledelsen. I det 33. minutt kunne Jonathan Walters enkelt gjøre 2-0. Han ble servert en god ball fra Diouf, men Tottenhams forsvarsarbeid var under enhver kritikk.

Tottenham slet tungt med å skape sjanser på eget gress. Hadde Harry Kane utnyttet en megasjanse etter tre minutters spill, kunne likevel kampen sett helt annerledes ut. Unggutten hadde bare å stupe ballen i nettmaskene, men oppfattet sjansen litt for sent og nikket ballen på tvers.

Hel volley

I pausen tok Pochettino grep. Argentineren tok ut Andros Townsend til fordel for Erik Lamela, som etter en time slo inn et farlig frispark. Kane stanget ballen like utenfor. Kvarteret før slutt måtte Stoke-keeper Asmir Begovic gjøre en meget god redning etter et nytt Lamela-frispark.

Chadli ga Spurs nytt håp da han på hel volley hamret inn reduseringen fra spiss vinkel.

Tottenham har tidligere i høst tapt hjemme mot Liverpool, West Bromwich og Newcastle. London-klubben står med fem tap på elleve kamper, har plukket 14 poeng og ligger helt nede på 12.-plass. Stoke har ett poeng mer og er nummer ni på tabellen.