Real Madrid kunne juble for sin tiende triumf i Champions Leauge, etter at byrival Atletico ble slått 4-1 etter ekstraomganger lørdag. Men for noen gikk feiringen litt for langt etter UEFAs smak. Nå kan midtbanespiller Xabi Alonso vente seg reaksjoner etter kampen.

For Alonso, som var suspendert, tok helt av da lagkamerat Gareth Bale satte inn det særdeles viktige 2-1-målet i ekstraomgangene. Alonso hoppet instinktivt over rekkverket på tribunen og stormet mot de jublende lagkameratene på indre bane.

Det var en reaksjon UEFA mener var i overkant av hva man kan tillate. Tirsdag ble det kjent at det europeiske fotballforbundet også mener Atletico-trener Diego Simeone gikk over grensen for hva som kan tillates. Treneren stormet ut på banen like etter 4-1-målet, tydelig misfornøyd. Etter kampen forklarte han at Real Madrids midtstopper Raphael Varane skal ha sparket en ball mot Atleticos benk.

LES OGSÅ:

Etter at Simeone ble vist på tribunen av dommer Björn Kuipers, skal han ha oppsøkt Varane og sagt «Vi sees i tunnelen». Det har blitt spekulert i at han kan få så mye som seks kampers utestengelse etter episoden. Men hvor strengt han og Alonso straffes er ennå ikke kjent.

I tillegg kan begge klubbene nå vente seg reaksjoner for å ha fått mer enn fem gule kort i kampen og for at lagenes tilhengere har tent fyrverkeri på tribunen.