Toppserieklubben Klepp har enda ikke hørt noe fra Lyon angående 17 år gamle Norheims overgang til Lyon. Foto: Digitalsport

Onsdag morgen kom nyheten om at Klepps stortalent, Andrea Norheim, hadde fått tilbud om proffkontrakt fra de regjerende franske serievinnerne Lyon. Dette kom som lyn fra klar himmel på Klepp-ledelsen.– Vi har ikke hørt noe fra Lyon enda. For et døgn siden hørte vi fra dem at det ikke var aktuelt å hente Andrea før etter denne sesongen, sier Palmason.

– Veldig uprofesjonelt

Norheim var på treningsopphold hos den franske storklubben i vinterferien. Hun er under amatørkontrakt med Klepp ut 2017-sesongen, og grønntrøyene fra Jæren har derfor ikke krav på en overgangssum fra Lyon. Likevel mener ledelsen at klubben burde ha blitt kontaktet først.

— Vi har kun fått henvendelse angående treningsoppholdet hennes og har ikke hørt noe formelt fra dem når det gjelder å tilby Andrea kontrakt. Vi vet ikke stort mer enn det som står i media, sier sportslig leder i klubben, Tor Åge Risnes.

Fikk du med deg denne?

Risnes hadde forventet mer av en klubb på Lyons størrelse.

— Vi hadde forventet at en så stor og profesjonell klubb informerte oss først, og at vi ikke fikk vite om dette gjennom media. Kan hende det har skjedd en kommunikasjonssvikt, og jeg tror ikke Lyon er klar over at nyheten har lekket ut i norsk presse enda. Vi kommer uansett ikke til å lage noen stor sak utav dette, understreker han.

— Dette kan sammenlignes med at Manchester United henter en spiller fra Viking uten å ta kontakt med klubben først. Det er veldig uprofesjonelt, og vi venter på en reaksjon fra Lyon. De vil nok kontakte oss i løpet av dagen, sier Palmason til Aftenbladet.

Unner Norheim overgangen

Lyon er en av verdens beste klubber på kvinnesiden. Derfor håper Palmason og Risnes at overgangen blir et faktum.

— Hele klubben unner Andrea dette, og dette er et tilbud hun ikke kan si nei til. Vi er glad på hennes vegne, sier Palmason.

— Vi vet ikke hvor konkrete ting er, men vi ønsker Andrea masse lykke til. Dette er en kjempespennende overgang for henne, legger Risnes til.

Onsdag ettermiddag hadde ikke Lyon publisert noe om Norheim-overgangen på sine nettsider.