Alexander Almvik, Odd-supporter

I fjor klarte vi å jage det på dør, og vi vil ikke ha det inn igjen!Det var en gang da Stabæk bestod av Veigar Pall Gunnarson, Alanzinho og Daniel Nannskog. Da var Bærums-laget virkelig gode, og hadde et godt grep om kampene i Skien.

Ulik utvikling

Det toppet seg i 2007, da gjestene reiste hjem etter å ha knust Grenlands kjæledegger med sifrene 1-5. Og det var fullt fortjent.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Siden senhøsten 2008 har lagene hatt to ulike kurver, der Odd har blitt bedre og bedre, mens Stabæk stort sett har gått motsatt vei. Men merkelig nok uten at det manifesterte seg i kampene på Falkum.

Frem til i fjor. Da var det endelig Odds tur til å vinne, hele ti år etter forrige hjemmetriumf.

Det er ingen tvil om at serieåpningen må ha gitt Fagermos gutter en solid selvtillitsboost, selv om Tor A. Arnø mener at seieren var helt ufortjent og totalt mot spillets gang. Det er jeg ikke enig i.

Riktignok ble gjestene kjørt hardt de siste tretti minuttene, men det er viktig å poengtere at Molde med få unntak klarte å produsere skudd på mål i den perioden.

Se opp for Asante og Diomande

Altså var vertenes ballinnehav stort sett ufarlig, noe vi kan takke et oppofrende forsvar for. Glemt er selvsagt ikke den vanvittige kanonaden og Kamaras litt for korte tå, men det var stort sett det Molde kunne vise til i den andre omgangen, bortsett fra målet.

Oddsen for hjemmeseier er unormalt lav nå på søndag. Dog skal gutta passe seg for å bli overmodige, da Stabæk har potensiale til å straffe et uoppmerksomt lag.

Spillere som Asante og Diomande er ingen lettvektere, og er potensielle trusler mot et Odd-lag som sannsynligvis vil stå høyt. Men om guttane klarer å plukke opp det spillet som har blitt fremvist i de siste treningskampene, skal Stabæk få kjørt seg.

Odd på sitt beste kan spille på et bredt spekter av angrepsmønstre, og er farlige i alle rom innenfor 20 meter. Og hvis Odd klarer å spille seg til nok plass ute på kanten, i eller utenfor boksen, vil det bli farlig.

Stabæk vil komme til et festkledd Skagerak Arena, hvor et anstendig antall hjemmesupportere vil gjøre sitt for at de mørkeblå ikke trives ute på matta.

Fylkesgrensa

Supporterne er klare for nok en festsesong, og forventningene blir ikke mindre av å få revansj mot Skullerud på bortebane. Hele Telemark er klare for kamp, noe gjestene vil merke i det øyeblikket de krysser fylkesgrensa ved Siljan eller Langangen.

Men dette er en av de kampene som skal vinnes, og alt annet enn en hjemmeseier vil være en liten skuffelse.

Oddrane skal være bedre i alle spillets faser, og forventes å styre kampen.

I hvertfall på et nær fullsatt Skagerak Arena.