Golden State Warriors fullførte sin drømmesesong med 105-97-seier over Cleveland Cavaliers tirsdag. Oakland-klubben er dermed NBA-mester for første gang på 40 år.

Andre Iguodala ble kåret til finalens mest verdifulle spiller. Han fant seg i en reserverolle denne sesongen, og satte et uselvisk eksempel for lagkameratene. I fjerde finalekamp fikk han sin første start, og i siste kamp noterte forsvarseksperten sesongbeste med 25 poeng.

– Dette var fantastisk. Vi snakket om å være sterke og aldri gi oss. Det var trenerens motto. Aldri gi opp, sa Igoudala.

Han ble toppscorer sammen med Stephen Curry, som ble kåret til årets spiller etter å ha ført Warriors til flest seirer av alle i grunnserien. Curry er den tredje pointguard, etter Magic Johnson og Bob Cousy, som vinner MVP og NBA-tittelen i samme sesong.

Draymond Green spilte også en stjernerolle for vinnerlaget tirsdag. Med 16 poeng, 11 returer og 10 assist noterte han trippel-tosifret.

Ikke nok

Cavaliers vant to av de tre første finalekampene, men Warriors slo tilbake og vant de tre siste. Dermed ble det seier 4-2 i best av sju kamper.

Cavaliers hadde finalens mest imponerende spiller, men hans fullstendige dominans var også en viktig årsak til at det ikke ble seier. LeBron James måtte bære altfor mye av ansvaret alene etter at Kyrie Irving og Kevin Love ble skadd i sluttspillet. James leverte 32 poeng, 18 returer og 9 assist i tirsdagens kamp, men det var ikke nok.

Idrettsfans i Cleveland har måttet tåle mange skuffelser. Byens Cavaliers (NBA), Browns (NFL) og Indians (MLB) har til sammen spilt 144 sesonger uten en tittel.

Etterlengtet

Warriors-tilhengerne har ventet lenge, men tirsdag kunne de feire lagets første tittel siden 1975. Golden State er første lag siden Chicago Bulls i 1991 som blir mester selv om ingen i stallen har spilt i en NBA-finale før.

James ble byttet ut rett før slutt, da det var klart at gjestene ville vinne, og han gratulerte Curry før han forlot banen.

– Alle var villige til å ofre noe, særlig Andre (Igoudala) og David (Lee), som fant seg i å være reserver. Alt som betydde noe var å vinne. Dette er en fantastisk gruppe, sa Warriors-trener Steve Kerr, som vant tittelen i sin første sesong.

(©NTB)