Jason Morrison og midtstopper Jonatan Tollås Nation er tilbake fra karantener og går rett inn på AaFK-laget. Peter Orry Larsen, som vakkert brassesparket inn seiersmålet mot VIF på mandag, og Ville Jalasto tar plass på benken. Michael Barrantes har ristet av seg småsmellene han fikk sist og er klar til kamp.

Stabæk stiller med de samme elleve som greide 1-1 mot Molde sist.

Dagens lagoppstillinger:

AaFK (4-2-3-1): Sten Grytebust – Enar Jaager, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Fredrik Ulvestad, Jason Morrison– Kjell Rune Sellin, Michael Barrantes, Demar Phillips – Magnus Sylling Olsen

Innbyttere: Sandqvist, Post, Skagestad, Okoronkwo, Orry Larsen, Fuhre, Jalasto

Stabæk (4-4-2): Jan Kjell Larsen — Vegar Eggen Hedenstad, Morten M. Skjønsberg, Tor-Marius Gromstad, Bjarni Eriksson - Pàlmi RafnPàlmason, Mikkel Diskerud, Pontus Farnerud, Alain Junior Ollè Ollè - JohanAndersson, Gilles Ondo

Innbyttere: Knudsen, Hammer, Stengel, Benjaminsen, Andersen Aase, Skenderovic, Brustad

Dommer: Ken Henry Johnsen (Flint IL)

Selvtillit

AaFK stiller stinne av selvtillit etter gode kamper mot Rosenborg (2-2) og Vålerenga (2-1). Stabæk på sin side, har vært på nedadgående en stund, men spilte en god kamp mot Molde (1-1) forrige fredag, og har generelt et godt tak på AaFK. På fem kamper i Ålesund har Stabæk vunnet to, mens to har endt uavgjort og en har endt med seier til hjemmelaget. I fjor endte oppgjøret på Color Line Stadion 2-2. I vår greide AaFK for første gang å slå Stabæk på bortebane (2-1).

Lagene er naboer på tabellen, med Stabæk på 9. plass med 38 poeng, og AaFK på 10. plass med 36 poeng. Det betyr at AaFK går forbi Stabæk med seier, mens bæringene kan komme tre poeng bak Vålerenga på bronseplass dersom de vinner. Det er ellers verdt å merke seg at Stabæk faktisk er vel så gode bort som hjemme, og har kun fire bortetap på 12 bortekamper (5-3-4)

Restitusjon

Det bør altså være plenty å spille for i dagens kamp. Så gjenstår det å se hvilken innvirkning det har at AaFK spilte en kraftkrevende kamp mot Vålerenga for bare tre dager siden, mens Stabæk nesten har hatt en ukes hvile.

Og hva betyr det for AaFK at cupfinalen nærmer seg? Så langt har det ikke virket som det har noen negativ innvirkning på AaFKs motivasjon og innsats, snarere tvert i mot. Det er tydeligvis mange av spillerne som ønsker å vise seg fram for å få plass på cupfinalelaget.

Det er flott høstvær i Ålesund i dag, vindstille og opp mot 15 grader.

Chat med SMPs reporter under kampen: