Marco Russ ble matchvinner og sørget for et svært uventet resultat. Før kampen var Bayer Leverkusen ubeseiret på eget gress (i serien), men det stoppet ikke gjestene fra å sjokkere.

Seiersmålet kom da Russ headet ballen i mål etter en times spill. På overtid kunne Joselu doblet til 2-0, men straffen hans ble reddet av Leverkusen-keeper Bernd Leno.

Det overraskende tapet åpnet en sju poengs luke opp til ustoppelige Bayern München. Sørtyskerne slo Hamburg 3-1 lørdag,

Triumfen ga Eintracht Frankfurt et lite pusterom i nedrykkskampen. Klubben er fire poeng over direkte nedrykksplass.

Lettere for Keller

Schalke tok en viktig seier da Freiburg ble slått 2-0. Gelsenkirchen-laget har variert i prestasjonene denne sesongen, men henger med i kampen om en plass blant topp fire som gir mesterligaspill. Det er fem poeng opp til firer Borussia Mönchengladbach.

Hjemmelaget tok en heldig ledelse like før pause da Nicolas Höfler satte ballen i eget nett. I det 67. minutt doblet Jefferson Farfán til 2-0 fra straffemerket.

Schalke-trener Jens Keller har lenge vært under press, men de siste dagene har styrket hans posisjon. I midtuken tok blåtrøyene seg videre til åttedelsfinalen i mesterligaen.

Ekstra gledelig for Schalke var at Kyriakos Papadopoulos fikk et kort innhopp. Forsvarspilleren var tilbake etter en kneskade som har holdt ham på sidelinjen i nesten ett år.

Freiburg gikk på sitt tredje strake tap. Vegar Eggen Hedenstads lag er tredje siste på tabellen med elleve poeng.