Ikke alle er like fornøyd med New York Rangers' målvakt Antti Raantas hjelm.

Før denne sesongen gikk den finske keeperen Antti Raanta fra Chicago Blackhawks til Mats Zuccarellos klubb New York Rangers.

Da måtte han ha en ny hjelm, naturligvis i sin nye klubbs farger, skriver finske Yle.

Den nye hjelmen skulle selvfølgelig være blå, som er klubbfargene til Rangers, men Raanta ville også ha bilder av karakterer fra en av sine favorittfortellinger fra hjemlandet.

— Ett av mine idoler

Det endte med at han gikk til den svenske «hjelmkunstneren» David Gunnarson, som fikk lagt på Lille My og Mummi fra finske Tove Janssons Mummitrollet.

— Når Mummi kommer til New York vil de selvfølgelig spille hockey på den verdensberømte banen ved Rockefeller Center. Tove Jansson er ett av mine idoler, så jeg elsket å lage denne hjelmen, skriver David Gunnarson på sin hjemmeside.

De kjente mummuifigurene til Tove Jansson er populære langt utenfor Finland. Foto: NTB Scanpix

Antti Raanta, som må finne seg i å være reserve bak svenske Henrik Lundqvist i Rangers-målet — har dog satt sinnene i kok hos enkelte. Ifølge Aftonbladet likte ikke Moomin Characters Oy Ltd den nye designen så veldig godt. Det er de som eier rettighetene til mummikarakterene, og sjef for selskapet, Roleff Kråkström, er misfornøyd med at man her ikke har fulgt opphavsretten.

Vil ikke ha flere hjelmer med mummi

— Vi vil ikke at kunstnere skal skaffe seg et levebrød på å kopiere Tove Janssons livsverk. I den komposisjonen som kunstneren hadde gjort for Raantas hjem, så er mummitrollet i New York. Det tillater vi ikke, sier Kråkstrøm, som sier selskapet ikke ønsker at han lager flere hjelmer med Janssons karakterer på.

Mats Zuccarello jubler sammen med lagkompisene etter sitt fjerde mål så langt denne sesongen. Foto: AP Photo/Frank Franklin II/NTB scanpix

New York Rangers ligger på tredjeplass i Eastern Conference i NHL etter sju spilte kamper. Natt til tirsdag norsk tid ble San José Sharks slått med 4-0. Mats Zuccarello har vært på banen i alle kamper denne sesongen, og notert seg for fire scoringer. Rangers' neste kamp går mot Arizona Coyotes natt til fredag norsk tid.Lille My og Mummi har så langt bare vært på isen i én kamp.