Det sier Ørjan Håskjold Nyland til Nettavisen.

Landslagskeeperen har kun fått spille to kamper etter overgangen fra Molde til tyske Ingolstadt i Bundesligaen.

Konkurrent Ramazan «Rambo» Özcan får vokte buret så lenge klubben fortsetter å levere gode resultater. Özcan har kun ett baklengsmål på de siste fem kampene, og da blir det vanskelig å argumentere for mer spilletid på den norske landslagskeeperen.

Før sesongen startet var planen at man skulle veksle mellom de to keeperne, men de planene er foreløpig lagt på is.

Nyland frykter for plassen på landslaget dersom han blir sittende for lenge på benken.

— Dessverre for min del så har det gått bra for klubben, og det er vanskelig å bytte når det går så bra og resultatene sier at det bare er å kjøre på med den samme elleveren. Det er stort sett den samme elleveren som har spilt de siste kampene. Så jeg må jobbe på trening og vise at jeg er best.

— De trenger å satse på meg

Den tidligere Molde-spilleren skal ifølge TV 2 ha kostet 22 millioner kroner, en av Ingolstadt dyreste kjøp gjennom tidene.

— Det er det som er fordelen med å bli kjøpt ut av en kontrakt, de har brukt penger på meg og er avhengig av å satse på meg, også. Samtidig vet jeg at jeg ikke kan sitte på benken for lenge, så jeg får summere opp etter en liten stund. Men det er klart, nå har det gått seks kamper og jeg har spilt én av dem. Min sjanse kan komme om to, tre uker og da må jeg sørge for å være best mulig forberedt til de landskampene som kommer nå og det er ikke noe problem.

Samtidig åpner han for å bytte klubb allerede i vinter.

— Jeg må se det an fram til jul, da åpner det seg opp et vindu. Blir det ikke spilletid her, så må jeg lete meg om etter andre alternativer. Men det er en fireårsplan i utgangspunktet, dette, så jeg får prestere godt og sørge for å få flere sjanser, forteller Nyland til Nettavisen.