Tyskland og Polen stormer videre mot fotball-EM. Begge de to topplagene i gruppe D vant mandag.

Polen utklasset Gibraltar 8-1 hjemme. Tyskerne slo Skottland 3-2 i Glasgow, også det en målrik affære. Thomas Müller scoret to ganger i 1.-omgangen, men Skottland utlignet begge. Ilkay Gündogan ble matchvinner etter pause.

– Dette var en vanskelig kamp. Skottland gikk ikke for en god og offensiv kamp. Begge baklengsmålene ergrer oss, sa tyskernes trener Joachim Löw.

Irland slo Georgia 1-0 hjemme og er på tredjeplass. Irene har igjen både Polen og Tyskland.

Dermed lever håpet fortsatt for skottene i kampen om tredjeplassen og playoff.

Nord-Irland mot EM

En sen utligning til 1-1 for Nord-Irland mot Ungarn sender nordirene langt på vei mot fotball-EM.

VIKTIG MÅL: Kyle Lafferty har akkurat satt inn 1-1 mot Ungarn. Spissen kan ha reddet Nord-Irlands EM-håp. Foto: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic /NTB scanpix

Kyle Laffertys scoring kan vise seg gull verdt i gruppe F. Nord-Irland (17 poeng), Romania (16) og Ungarn (13) er de tre i toppen med to kamper igjen.– Dette var nervepirrende for å si det mildt. Ungarn kom tilbake etter at vi dominerte første omgang, sa landslagstrener Michael O'Neill.

Laget hans spilte med ti mann i vel ti minutter mot slutten etter rødt kort på Chris Baird.

Finland har et ørlite håp om tredjeplass og playoff, men det er lite sannsynlig at det går finnenes vei.

Vertene Romania klarte ikke å få hull på bunnlaget Hellas i 0-0-kampen.

Finland slo Færøyene med 1-0 hjemme.