Manchester City hentet i helgen Frank Lampard på et halvt års lån fra New York City, bare dager etter at han ankom den amerikanske klubben fra Chelsea.

Lampards låneavtale var enkel å få i stand. City Football Group eier både Manchester City og New York City.

— Lampard-overgangen er overraskende. Men det ser ut til at alle disse City-klubbene prøver å fôre hovedklubben, Manchester City. Jeg har hørt at de ønsker å eie fem klubber over hele verden, sier Arsene Wenger.

Australske Melbourne City har også samme eier som de to klubbene. Til Melbourne City har spanjolen David Villa blitt utlånt fra New York City.

Wenger spekulerer i at de stadig mer utviklede reglene til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om økonomisk fair play er grunnen til det avanserte nettverket rundt Manchester City.

— De (New York City) henter spillere, som ikke kan spille på et halvt år. Så de registreres i klubben, før de leies ut. Om det er en måte å komme rundt reglene om økonomisk fair play på? Det vet jeg ikke, sier Wenger.

— Vi er fornøyd med å bruke de pengene vi tjener på å holde vår klubb gående. Det blir ikke veldig mye overskudd av å kjøpe andre klubber, svarte Arsenal-sjefen på spørsmål om også Arsenal vurderer en løsning à la City.

(©NTB)