Kongepokalene ble utdelt etter sprintkonkurransene på Feed fredag. Vinneren av herreklassen ble overraskende Bjarte Solvang, Hålandsdal, etter superfart i sporet.

— Jeg fikk to strafferunder på min siste skyting, og akkurat da tenkte jeg at mitt løp i dag ikke ville holde til noen topplassering, sier den overraskende kongepokalvineren.

Men til tross for at forholdene forverret seg radikalt på hans siste runde, klarte han å slå Fredrik Gjesbak med to og et halvt sekund etter at de to hadde helt lik passeringstid ut fra den andre skytingen.

Målet var topp 20

— Målet før denne konkurransen var å bli blant topp tjue, at det skulle ende opp med en seier hadde jeg ikke drømt om en gang på forhånd, forklarer han.

Han er snar med å legge til at mange av de beste norske skiskytterne ikke stilte til start av ulike grunner, men det var noe han selv ikke kunne ha fokus på.

— Jeg slo alle de som var med, og det holder for meg. Dette er utvilsomt den største dagen for meg som skiskytter så langt i karrieren, understreker han.

Fellesstart lørdag

Ellers er det blitt endringer i lørdagens program på Feed. Opprinnelig skulle det blitt avviklet jaktstart i begge klassene, men for herrenes del blir det istedenfor gjennomført en fellesstart. Det ble klart etter at blant annet Tarjei Bøe og Emil Hegle Svendsen på grunn av snøkaoset på Gardermoen ikke rakk fram til fredagens sprint, de måtte faktisk hive seg i en bil for å rekke fellesstarten lørdag.

Derfor besluttet juryen å endre fra jaktstart til fellesstart for at begge disse skulle få delta.

— Hadde vi ikke endret på programmet for lørdagen kunne de to rett og slett ikke stilt til start. Vi anser det som viktigere at alle de beste er på plass, og at vi dermed endret øvelsen, sier Arne Idland i Skiskytterforbundet.