Én av de store snakkisene i norsk fotball denne uken har vært utvisningen av Haugesund-spiller Christian Gytkjær i kampen mot Bodø/Glimt.

Gytkjær fikk sitt andre gule kort etter en ren takling, og flere representanter for Haugesund var i harnisk etter avgjørelsen fra dommer Martin Lundby.

Nå har disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund konkludert med at Gytkjær slipper karantene etter utvisningen.

— Bildene viser, slik utvalget vurderer det, at Christian Lund Gytkjær takler rent på

ball, og at dette ikke er en forseelse som kvalifiserer til frispark. Dette er i samsvar med det Haugesund hevder, heter det på forbundets hjemmesider.

«Skammelig»

Dommer Lundby fikk massiv kritikk for avgjørelsen i mediene.

Blant annet stemplet TV 2-ekspert Ivar Hoff avgjørelsen som «skammelig».

— Det er dommerinspektør til stede der oppe. Han burde tatt ut dommeren i pausen og satt inn fjerdedommeren eller en linjemann til å ta over andreomgangen. Det går ikke an, og jeg regner med at vi ikke kommer til å se denne dommeren igjen – kanskje ikke i hele sesongen, sa Hoff.

Det er fortsatt ikke bestemt hvilke konsekvenser tabben får for Lundby. Lundby skal ikke dømme i helgen.

Overfor Aftenposten opplyser dommersjef Terje Hauge om at Lundby ikke var satt opp i utgangspunktet, og at han dermed ikke har blitt fjernet fra noen kamper ennå.

Reaksjonene fra Haugesund-benken var også sterke. Assistenttrener Mark Dempsey ble sendt på tribunen etter å ha klaget over avgjørelsen.

Nå vil altså Haugesund-trener Jostein Grindhaug likevel kunne bruke Gytkjær i søndagens hjemmekamp mot Sandefjord.