Etter onsdagens Champions League-tap for Juventus, ligger Real Madrid an til å ende opp med en troféløs sesong.

Det har sjelden blitt ansett som godt nok i den spanske hovedstadsklubben, og det er liten tvil om at hovedtrener Carlo Ancelottis posisjon i klubben er under press.

Klubblegenden Zinedine Zidane har over lang tid vært sett på som Ancelottis arvtager som hovedtrener.

Nå skriver imidlertid sportsavisen Marca at Zidane, som denne sesongen har trent klubbens B-lag, ikke lenger er aktuell til å ta over som hovedtrener neste sesong.

Artikkelforfatteren, viseredaktør i Marca Carlos Carpio, skriver at en av årsakene er hvordan Zidane har håndtert Martin Ødegaard.

— Hans sportslige ledelse i Castilla generelt (klubben har ikke klart å rykke opp til nivå to) og situasjonen rundt den lovende Martin Ødegaard har ødelagt muligheten (for at Zidane tar over etter Ancelotti, journ. anm). Det er enstemmig vedtatt blant rådgiverne til klubbpresident Florentino Pérez, skriver Carpio i en kommentar.

Rubén Jiménez, som også han dekker Real Madrid for Marca, utdyper Carpios utspill om Zidane og Ødegaard-situasjonen.

— Zidane håndterte ikke Ødegaards ankomst i laget bra, og han var ikke i stand til å overtale ham om å trene med Castilla hver dag. I tillegg satte han Ødegaard på benken eller utelot han helt fra troppen i noen serierunder. Det likte ikke ledelsen i klubben, sier Jiménez til Aftenposten.

Spekulasjoner i april

Sportsavisen Marca er kjent for å ha svært gode kilder innad i Real Madrid. Avisen har imidlertid ikke omtalt de angivelige diskusjonene mellom Zidane og Ødegaard like hyppig som konkurrenten AS.

Det var nemlig AS som i april skrev at Ødegaard nektet å høre på Zidanes råd om å trene mer med klubbens B-lag.

Ødegaard skal ha fått lovnader om å kunne trene med A-laget da han signerte for Real Madrid, og 16-åringen har jevnlig vært å se på treningsfeltet sammen med klubbens største stjerner, deriblant Cristiano Ronaldo og Sergio Ramos, på treningsfeltet denne sesongen.

foto
Martin Ødegaard var med i troppen til kampen mot Almería, men fikk ikke spille. Her varmer han opp før kampen. Foto: NTB SCANPIX

Etter at Ødegaard ble benket da Real Madrid Castilla beseiret Conquense med sifrene 2-0 i april, ble det spekulert om hvorvidt en krangel med Zidane kunne være årsaken.På det tidspunktet ønsket ikke Ødegaards agent Tore Pedersen å kommentere om det var noen spesielle grunner til at 16-åringen måtte sitte på benken.

Ødegaard har etter hvert fått fornyet tillit for Real Madrid Castilla, som jaktet en play-off-plass helt til nest siste serierunde, som ble spilt i helgen.

Etter søndagens 1-1-kamp mot Guadalajara ble Ødegaard hyllet fra flere hold, deriblant Marca-journalist Santiago Segurola, som skrev at Ødegaard «viste sin klasse» i hvert eneste angrep.

Ustabil situasjon

1-1-resultatet søndag innebærer imidlertid at Real Madrid Castilla må spille en ny sesong på nivå tre.

Det er en stor skuffelse for laget, som var blant de store favorittene til å rykke opp.

Zidanes fremtid er dermed også uklar, selv om Marca nå utelukker én av mulighetene: At Zidane bytter ut B-laget med A-laget i sommer.

CMore-ekspert Petter Veland understreket etter Guadalajara-kampen at den ustabile situasjonen i Real Madrid om dagen også gjør det vanskelig å spå hva som vil skje med Martin Ødegaard fremover.

— Det er så usikkert, fordi man ikke vet hvem som skal være trener. Skal Zidane fortsette, skal Ancelotti fortsette, skal begge fortsette, eller skal ingen av dem fortsette, sa Veland til Aftenposten.

Real Madrid har fortsatt en liten mulighet til å vinne seriegull denne sesonge, men det håpet kan begraves allerede i helgen.

Barcelona kan nemlig sikre seriegullet med seier over Atlético Madrid søndag.