Saken oppdateres.

Amerikanske Mikaela Shiffrin taklet presset og vant VM-rennet i slalåm på hjemmebane i Vail lørdag kveld. Hun ledet også etter 1. omgang.

Shiffrin er bare 19 år, men er allerede dobbelt verdensmester og olympisk mester i slalåm.

Svenske Frida Hansdotter ble nummer to, tsjekkiske Sarka Strachova nummer tre.

Nina Løseth i aksjon i første omgang. Foto: NTB scanpix

Nina Løseth var nummer 13, 1,43 sekund fra Shiffrin etter første omgang. Hun ble til slutt nummer 11.Løseth slo oppgitt ut mer armene etter å ha kommet i mål etter annen omgang i VM-slalåmen. Med god grunn.

— Nina lener seg for mye innover, fastslo NRKs ekspertkommentator, Kjetil André Aamodt, etter at Nina Løseth hadde fullført andre omgang i Beaver Creek. Det gjorde hun altfor sakte.

Løseth lå på 13.-plass etter første omgang. Da hun kom inn til tredje beste tid i annen omgang – med 12 kjørere igjen, var det opplagt at drømmen om en VM-overraskelse hadde gått fløyten.

— Jeg er veldig skuffet. Jeg får ikke til å kjøre på ski som jeg hadde lyst til. Kollapser liksom i hver sving, og da går det ikke fort. Det er kjedelig når jeg har kjørt så bra tidligere i sesongen. Og veldig kjedelig når jeg har en av sesongens dårligste dager i VM. Men det er en prosess. Og tross alt var det et av mine beste mesterskap, sa Nina Løseth til NRK TV etter rennet.

Nytt amerikansk gull

Etter at Ted Ligety tok gull i storslalåm fredag, ga Mikaela Shiffrin hjemme publikumet enda mer å juble for lørdag kveld norsk tid. Den amerikanske 19-åringen ledet etter første omgang – og holdt orden på nervene også i den fire timer lange pausen mellom omgangene.

Svenske Frida Hansdottir sto med gullet på venteværelset da Shiffrin startet som siste kjører i andre omgang.

Den yngste kjøreren av alle de 30 beste etter første omgang holdt imidlertid kontroll på nervene og vant med 34/100 til gode på Hansdottir. Men det er ikke noe nytt for den amerikanske ungjenta å stå igjen med det største presset. Hun kalles for tidenes tenåringsjente, og hun har mestret presset tidligere. Det amerikanske supertalentet vant slalåm både i VM i Schladming i 2013 og i OL i Sotsji i fjor.

Alpin-VM avsluttes med herrenes slalåm søndag kveld norsk tid.