To spanske motorsyklister døde av skadene de pådro seg under en konkurranse i California, USA, søndag.

Bernat Martínez og Daniel Rivas Fernández kolliderte under MotoAmerica Superbike/Superstock 1000. — Jeg har virkelig ingen ord for å beskrive hva vi alle føler, sier lederen av MotoAmerica, Wayne Rainey, i en uttalelse.

Ulykken skjedde under første del av søndagens konkurranse. Martínez ble sendt til et sykehus i Monterey Pensinsula, mens Fernández ble sendt til et sykehus i Salinas. Livene sto imidlertid ikke til å redde.

— Tragiske nyheter

Flere idrettsprofiler har uttrykt sorg over utøvernes tragiske dødsfall.

— Tragiske nyheter om dødsfallet til Bernat Martínez og Dani Rivas i Laguna Seca. Jeg sender mine kondolanser til deres familier og venner. Hvil i fred, skriver den spanske basketballstjernen Pau Gasol på Twitter.

— Triste nyheter fra USA. Alle mine tanker til Dani Rivas og Bernat Martínez' familier, skriver motorsportstjernen Marc Márquez på Twitter.

Sikkerhetsdebatt

Dødsfallet til de spanske motorsyklistene kommer bare få dager etter at den franske Formel 1-profilen Jules Bianchi mistet livet.

25-åringen våknet aldri opp fra koma etter ulykken på Suzuka-banen i oktober i fjor, der han krasjet med en bergingstraktor i en fart av 126 kilometer i timen.

Bianchis ulykke har satt i gang en debatt om sikkerheten til motorsportutøvere. Flere sikkerhetstiltak er allerede blitt innført. I Formel 1 er blant annet bilene blitt sikrere.