FIFA-president Sepp Blatter har fått nok av Irans praksis med å ikke slippe inn kvinner som tilskuere på fotballkamper.

Den omstridte fotball-lederen beskriver situasjonen for kvinnelige fotballfans «uakseptabel». Det skriver The Guardian.

— Da jeg reiste til Iran i november 2013 så jeg ikke bare hvor populær fotballen er, men jeg så også en lov som forbød kvinner fra å gå på fotballkamper, skriver Blatter i FIFAs ukentlige magasin.

KONTROVERSIELL: FIFA-president Sepp Blatter. Foto: REUTERS/Jorge Adorno/NTB scanpix

— Jeg tok opp temaet da jeg møtte Irans president Hassan Rouhani. Da fikk jeg inntrykket at denne uakseptable situasjonen kunne bli forandret på litt sikt, skriver Blatter.- Imidlertid har ingenting skjedd. Det eksisterer fortsatt et kollektivt «stadionforbud» for kvinner i Iran. Slik kan det ikke fortsette, slår sveitseren fast.

Blatter trekker frem som positivt at landet har fått på plass en organisasjon slik at kvinner kan spille fotball aktivt, og at fotballkulturen for kvinner er på vei opp og fram.

— Derfor appellerer jeg til de iranske styresmaktene; åpne opp nasjonens fotballstadioner for kvinner, skriver Sepp Blatter.

Under asiamesterskapet i Australia tidligere i år bestod Irans supportere av tusenvis av kvinner, uten noen form for restriksjoner i klær og oppførsel. De kvinnelige supporterne ble populære i media, og iranske styresmakter måtte påminne sine landslagsspillere om at man ikke måtte stille opp på bilder som kunne bli postet i sosiale medier.

Iran er nå i budkamp med De forente arabiske emirater om å få arrangere asiamesterskapet i 2019. Et fortsatt forbud mot kvinnelige tilskuere er ansett å være skadelig for søknaden.