Hope Solo (35) er USAs mest kjente kvinnelige fotballspiller. Etter en lang og innholdsrik karrière har hun allerede ikon-status blant amerikanske supportere. Solo har imidlertid et langt fra perfekt rykte.

I 2014 ble hun arrestert for vold mot to familiemedlemmer, hennes halvsøster og nevø. I den saken er ennå ikke siste ord sagt.

I Brasil gjorde hun seg upopulær da hun la ut bilder av massive mengder myggspray, som hun hevdet skulle være med i bagasjen til Rio for å hindre zika-smitte.

Patrick Ekwall er en av Sveriges mest populære fotballeksperter. Han var alt annet enn imponert over Hope Solo fredag, Foto: KJETIL FLYGIND

Nå stormer det med Solo nok en gang, i kjøvannet av USAs overraskende exit fra fotballturneringen i Rio de Janeiro.Under gårsdagens avgjørende straffesparkkonkurranse, gjorde Solo sitt ytterste for å psyke ut de svenske straffetakerne. Hun valgte blant annet plutselig å bytte hansker, i tillegg til at hun startet tilsynelatende unødvendige diskusjoner med dommeren, noe som satte sinnene i kok i Sverige.

«Hope Solo er en gris!», utbrøt den folkekjære svenske TV-profilen Patrick Ekwall, da han satt i studio til Expressen TV. Se Ekwalls reaksjon her.

LES OGSÅ: — Martin Ødegaard på vei til fransk klubb.

Skapte raseri

Solos usportslige oppførsel under straffesparkkonkurransen havnet imidlertid i skyggen av kommentarene hun kom med etter at Sverige hadde vunnet.

Keeperen gikk til angrep på Sveriges spillestil, og kalte svenskene for en «gjeng med feiginger». Hun la også til at det beste laget hadde tapt kampen.

Utspillet har skapt raseri i både Sverige og USA, for ikke å snakke om hele fotballverdenen. Solo var raskt ute med å forsvare seg på Twitter:

Da hadde imidlertid kritikken allerede begynt å strømme inn.

Sveriges landslagssjef Pia Sundhage svarte spydig da hun ble konfrontert med det Solo hadde sagt.

— Det driter jeg i! Hun skal til hjem, jeg skal Rio, sa Sundhage, som har en fortid som USAs landslagssjef, ifølge Expressen.

TV 2-KAGGESTAD: Tapte veddemål, ble nektet å gjennomføre straffen.

Mener Solo bør skiftes ut

Solo får også høre det fra sine egne, og det til de grader. Morningledger.com argumenterer for at Solo nå bør skiftes ut på landslaget.

— Solos tendens til å å være frittalende og skape lite heldig oppstyr for USAs lag, som dårlig oppførsel og familievold, er noen grunner til at sistnevnte bør starte å se seg om etter en ny keeper, skriver nettavisen.

Her fortviler Hope Solo under kampen mot Sverige. USA tapte oppgjøret og røk ut av OL. Foto: REUTERS

Storavisen Washington Post skriver at «det kanskje hadde vært best» om Sverige-kampen var Solos siste store opptreden for det amerikanske landslaget.Ifølge avisen kalte ESPN-kommentator og tidligere landslagsspiller Julie Foudy Solos kommentarer for «latterlige og klasseløse»

Nancy Armour i USA Today er ikke nådig i sin spalte.

— Hope Solo er en skam for laget og landet hennes, skriver hun.

Dersom den 35-årige keeperlegenden faktisk har spilt sin siste kamp for USA, kan hun se tilbake på en praktfull karrière med flagget på brystet.

Fotballstjernen fra staten Washington har vunnet to OL-gull og ett VM-gull med USA.

I motsetning til 2008 og 2012, blir det altså ikke USA som vinner i år. De to semifinalene i turneringen er Brasil-Sverige og Canada-Tyskland. Begge kampene spilles tirsdag.