KOLBOTN – TRONDHEIMS-ØRN 2-4

— Dette tar nok kaka. Jeg har vært med på en sinnssyk semifinale da jeg spilte i Stabæk, men dette var enda villere, sier Ørns hattrick-helt Julie Adserø etter 120 minutter av det høydramatiske slaget da Kolbotn ble slått i cupen onsdag kveld.

Sesongens store gjennombruddsspiller hos Ørn, toppscorer Lisa-Marie Utland, var skadet for andre kamp på rad. Sist scoret vikaren Julie Adserø to mål – denne gangen ga hun seg ikke før hun hadde puttet hele tre ganger.

Den første scoringen til Adserø kom etter halvspilt første omgang. På vakreste vis brassesparket spissen inn 1-0 oppe i vinkelen. Trener Trond Schjølberg kunne knapt tro det han så fra sidelinjen.

— Han sa faktisk etter kampen at det var den sykeste scoringen han hadde sett, ler en glad Adserø.

Alle gode ting er tre for Adserø

Bare fem minutter etter drømmemålet måtte imidlertid Marit Clausen konstatere at hun hadde scoret i feil ende – Ørn-midtstopperen utlignet dermed for Kolbotn.

Kolbotn var bra med hjemme på Sofiemyr, og klarte å kneble Ørn bra i andre omgang. Men mot slutten av ordinær tid klarte Ørn å feste grepet og legge tungt press på Kolbotn-målet. Og minutter før slutt var det igjen Adserø som var på farten. Den giftige spissen sørget nådeløst for 2-1 til Ørn.

Men så, på overtid, kom 2-2. Scoringen sto Kolbotns keeper(!) Siiri Välimaa for. Hun ble med opp på en corner, var best i boksen og headet ballen i mål.

Reiste seg etter knyttneveslag

Keepermålet var et psykologisk knyttneveslag i magen for Trondheims-Ørn, men de klarte å reise seg til ekstraomgangene.

— Sånt er demoraliserende, men selv om de scoret i det 90. var vi på i hodet i ekstraomgangene. Nei, dette var helt konge, konstaterer Adserø.

Fem minutter før slutt av andre ekstraomgang kom 2-3-målet. Kolbotns scorende keeperhelt Välimaa dro ned en Ørn-angriper og Julie Adserø fikk sjansen fra straffemerket. På kontant vis la hun ballen i nettet til 3-2. Mot slutten ble det «alle i angrep» for Kolbotn, som desperat jaget utligning. Men i stedet for en ny eventyrhistorie om keeperscoring var det Ørn som kunne kontre inn 4-2 på overtid av andre ekstraomgang ved Andrea Haugstøyl.