VG har gått gjennom resultatene og finregnet på utbetalingene fra det internasjonale skiskytterforbundet, IBU. Slik det har vært de siste årene er det Johannes Thingnes Bø som kommer best ut.

30-åringen, som vant åtte individuelle verdenscuprenn og tok tre individuelle VM-gull denne sesongen, har i rene premiepenger fått inn nesten 5,1 millioner kroner.

Inkludert plasseringer på stafetter endte han opp med 439.050 euro i «lønn» fra IBU. Thingnes Bø har vunnet verdenscupen sammenlagt fem av de seks siste sesongene.

I år vant han med 182 poeng ned til Tarjei Bø og med Johannes Dale-Skjevdal, Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen på de neste plassene på «norsktoppen»:

VG har tidligere omtalt den femårige sponsoravtalen med YX Norge som gir Johannes Thingnes Bø fem millioner kroner i året frem til og med OL i Italia i 2026.

Det internasjonale skiskytterforbundet gjør ingen forskjell på menn og kvinner når det gjelder prispenger, og nærmest kommer Lisa Vittozzi. Hun vant - som Thingnes Bø - verdenscupen sammenlagt og har gått inn nesten 3,7 millioner kroner.

Ingrid Landmark Tandrevold har aldri gått inn mer penger enn denne sesongen. Hun endte til slutt på en 3. plass i verdenscupen sammenlagt etter å ha ledet nesten hele sesongen, men økonomisk ble det et gullår med 2,9 millioner kroner i inntekt bare i premiepenger.

Nummer tre på den totale pengeoversikten er Tarjei Bø. Etter sin beste sesong siden han vant verdenscupen sammenlagt tilbake i 2010/11, betales resultatene med 308.050 euro fra IBU. Det er nesten 3,6 millioner kroner.

På toppen av disse inntektene kommer penger fra individuelle utstyrsleverandører og sponsorer. Der har de fleste utøverne pene bonuser blant annet for medaljefangsten i årets største begivenhet, VM.