– Utrolig stas, sier Ingebrigtsen til VG og kaller Bislett Games «helt magisk».

Han dominerte avslutningen totalt og løp i mål et sekund foran Oliver Hoare fra Australia.

For første gang vinner en nordmann Drømmemila på Bislett. For første gang vinner en av Ingebrigtsen-brødrene en Diamond League-øvelse i Bislett Games.

– Han er i sin egen verden. Han er den første norske som vinner Drømmemila. Det er helt konge, sier bror og fungerende trener, Henrik Ingebrigtsen, etter løpet på 3.46,46.

– Det er historisk, mener Bislett-general Steinar Hoen.

Jakob Ingebrigtsen hadde bedt om at harene satte opp en fart til nettopp 3,46 og jaktet på europarekorden til Steve Cram, satt på Bislett for 37 år siden (3.46,32). Britens tid var verdensrekord i 1985.

Ingebrigtsen hevder at rekorden ikke var målet.

– Nei, målet var en fin opplevelse og et godt løp inn mot VM, sier han.

Fenomenet fra Sandnes satte pers og leverte historiens sjette beste løp på distansen. Han drar til VM i USA med stor selvtillit etter to seire på en engelsk mil og en på 5000 meter utendørs i 2022.

– Han har ennå et hakk å gå på til VM, sier Henrik Ingebrigtsen til VG.

– Det er fortsatt en jobb skal gjøres. Det er ingen tid å miste de fire siste ukene til VM, mener Jakob Ingebrigtsen selv.

Ingebrigtsen og stavhopperen «Mondo» Duplantis får best betalt av alle for å stille i Bislett Games.

– De stanger opp i taket. Det er ganske likt, sier Bislett-general Steinar Hoen og opplyser at skadde Karsten Warholm er den eneste i samme kategori.

– Summene er konfidensielle, men de er best betalt. Det gjelder ikke bare på Bislett. Markedsverdien som Karsten, «Mondo» og Jacob er ganske like alle steder. Litt som Bolt hadde så har de en fast sum som de får de fleste steder, sier Hoen til VG.

– Managementet deres til de tre er innforstått med sånn er det. Skulle en av dem bryte ut, så vil det bli en prisgalopp. Det vil gå ut over kvaliteten vi må ha for å lage et godt stevne, forklarer stevnedirektøren.

– For oss er det uten tvil Jakob som er viktigst, sier Hoen.

Jakob Ingebrigtsen mener det ikke medfører ekstra press å være best betalt.

– Nei, det vil jeg ikke si. Det tror jeg ikke. Hvis du spør Messi og Ronaldo, tror jeg ikke det er det som gjør at de føler de har et ekstra press på seg - det om noen har gjort en god investering, sier han til VG.

Drømmemila var Jakob Ingebrigtsen fjerde løp utendørs denne sesongen, etter at han tok VM-sølv på 1500 meter innendørs i mars, med corona-infeksjon i kroppen.

Ingebrigtsen vant 6. mai 5000 meter på 13.02,03 i USA før han på VM-arenaen i Eugene vant en engelsk mil på 3.49,76 28. mai. I tillegg løp han for en drøy uke siden en 800 meter (4. plass) i Trond Mohn Games i Bergen.

Nå blir det ingen flere konkurranser før VM.

Om nøyaktig en måned – 16. juli – smeller det i Oregon. Forsøksheatene på 1500 meter går på dag to av mesterskapet. Det er også en god mulighet for at Jakob Ingebrigtsen løper 5000 meter senere i VM.

– Jeg tenker at det kan bli spennende, sier Jakob Ingebrigtsen etter sin første Diamond League-seier på Bislett.