For i den intense og nervepirrende kampen som endte 2–1 til «et forvandlet» Manchester United, var hendelsen i første omgang blant de mer oppsiktsvekkende.

Britiske Daily Mail kalte scenene i etterkant av Jadon Sanchos 1-0-scoring for en ren utskjelling av Van Dijk.

Ifølge avisen, som skal ha studert TV-bildene, skal Milner ha skreket «du må f*** meg gå ut og presse ham».

Sky Sports-ekspert Roy Keane sa følgende om den nederlandske stjernemidtstopperens opptreden etter et kvarters spill:

– Hvis du analyserer Van Dijk her… Han har vært slapp hele denne sesongen. Han må komme seg ut! Han må flytte beina sine – bare se på ham her!

For i en omgang der Manchester United tilsynelatende hadde et langt bedre tenningsnivå, ble Van Dijks opptreden på 1-0-målet på mange måter bildet på det motsatte hos Liverpool.

Kampen var bare et kvarter gammel da Jadon Sancho ble spilt fri ved straffemerket inne i gjestenes 16-meter.

James Milner forsøkte å komme laget til unnsetning. Veteranen forsøkte å blokkere en potensiell avslutning.

Men Sancho fintet ham vekk.

Nestemann i forsvarsrekka – mellom Sancho med ballen og Liverpools mål – var Van Dijk. Men nederlenderen ble altså stående i noen sekunder med hendene bak ryggen uten at han forsøkte å ta noen steg frem for å blokkere skuddet.

Sancho fikk god tid til å prikke inn det viktige ledermålet.

– Det skjedde noe mellom Milner og Van Dijk etter målet. Sancho fikk tre eller fire sekunder inne i feltet til å velge hvor han ville skyte. Og Van Dijk bare stod der med armene bak ryggen, beskriver BBC-ekspert Micah Richards.

Den tidligere Manchester City-forsvarsspilleren med landskamper for England fortsatte:

– Det er så ulikt Van Dijk, som normalt er så dominerende og leser spillet så godt. Sancho fikk enormt med rom, sa Richards og konstaterte at det var «merkelig forsvarsspill».

– Vi vet at Van Dijk har hatt sine skader og Liverpool er mye bedre med ham. Han er en forsvarer i verdensklasse, men dette er så rart å se.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ble spurt av Sky Sports om at det tilsynelatende var krangling mellom Liverpool-spillerne ute på banen.

– Det er hva det er, når du er i en kamp som dette og kjemper, svarer Klopp, uten å ville si så mye mer om situasjonen.

Manchester United beholdt ledelsen til pause. Like etter hvilen økte Marcus Rashford hjemmelagets ledelse.

Litt spenning ble det på tampen av kampen.

Mohamed Salahs redusering snaue ti minutter før slutt ga Liverpool og den tilreisende fansen tro på at de kunne ta med seg poeng fra Old Trafford.

Men etter fem nervepirrende og spennende tilleggsminutter tok Manchester United sesongens første seier i årets Premier League, mens Liverpool fortsatt står uten trepoenger etter tre kamper.