– Hva skjer med Liverpool? spør Rio Ferdinand smått sjokkert etter lagets tredje strake tap i Premier League.

Den tidligere midtstopperkjempen er nådeløs overfor den regjerende ligamesteren, som røk 1–3 mot Leicester lørdag.

– De er en katastrofe for øyeblikket. Det gjøres feil overalt. Det er mange kamper igjen å spille, men dette ser ikke bra ut. De ledet 1–0, men har gitt bort tre mål. Det er galskap, sier Ferdinand, som arbeider som ekspert for BT Sport.

Tre Leicester-mål på fem minutter snudde kampen på hodet – mye takket være store forsvarstabber hos de rødkledde. Spesielt en gedigen glipp av Alisson og Ozan Kabak, som forærte Jamie Vardy 2–1-scoringen, har fått oppmerksomhet i etterkant.

Etter kampen måtte Liverpool-manager Jürgen Klopp forklare hvordan keeperen og midtstopperen klarte å rote det så voldsomt til.

– Før kampen visste alle at Ozan er en veldig god spiller. Det vet vi etter kampen også. Men han er ikke vant til måten vi spiller på, og Alisson er offensiv som keeper. Det var en misforståelse, og det kan skje når man ikke kjenner hverandre så godt, forklarer tyskeren.

– Vi må unngå tabber, vi må unngå misforståelser, konkluderer Klopp om veien videre.

KNEFALL: Alisson og Liverpool er inne i en svak periode med fem tap på de åtte siste i ligaen. Foto: Paul Ellis / PA Wire

Liverpool har hatt en rekke skader i forsvarsleddet denne sesongen, noe som har ført til stadig nye defensive konstellasjoner. Ferdinand mener forsvarstabbene tyder på en iboende usikkerhet i det bakre leddet.

– Keeperen gjorde to tabber sist og gjør en ny i dag. Er det noe som henger igjen fra forrige kamp? Dette er små detaljer som til syvende og sist koster laget poeng, sier den tidligere Manchester United-spilleren.

Han mener Liverpool burde være bekymret for veien videre denne sesongen.

– Måten de kapitulerer på, er bekymringsfullt. Dette er et lag som hadde ledere, styrke, var robuste, men de er ikke det lenger, sier Ferdinand.

Liverpool er ti poeng bak Manchester City, med to kamper mer spilt, i skrivende stund. Om det skulle være noe tvil: Klopp har gitt opp å forsvare gullet.

– Ja. Jeg kan ikke tro det, men ja, svarte 53-åringen da spørsmålet nok en gang dukket opp etter lørdagens tap.